Mihai Coman și Maria Sara Popa au câștigat "Campionatul Național Individual de Iarnă U14"

15.12.2018


Cei mai buni jucători de tenis din România la categoria U14 sunt, în acest moment, Mihai Coman, de la CSM Craiova, și Maria Sara Popa, de la LPS Mircea Eliade București.

Cei doi au câștigat "Campionatul Național Individual de Iarnă U14", organizat de Federația Română de Tenis pe terenurile de hard de la Centrul Național de Tenis din București, și contând pentru sezonul viitor, finala fetelor fiind una foarte echilibrată, ca de altfel întreg turneul, în vreme ce Mihai Alex a dominat categoric proba de simplu băieți.

În ultimul act, Maria Sara Popa a trecut cu 7-6(5), 6-3, de Iulia Ionescu, de la CSM București, în vreme ce locul trei în turneul de simplu al fetelor a revenit unei jucătoare de la CS Marc Tenis, Alexia Puiac, învingătoare cu 6-2, 6-2, în finala mica în fața adversarei sale de la LPS-CSS Constanța, Carmen Herea.

Mihai Alexandru Coman nu a pierdut niciun set în turneul de simplu al băieților iar în finală, favoritul nr. 1 s-a impus cu un categoric 6-3, 6-0, în fața lui Andrei Firaru, de la Asociația Clubul Sportiv Pro Sport 2009. 

În meciul pentru locul 3 s-a impus Robert Ionuț Guna, tot de la CSM Craiova, cu 6-3, 6-1, în fața lui David Alexandru Gheorghe, de la AS Tenis Club București.

Campion la simplu, Mihai Coman nu a reușit să repete performanța și la dublu, fiind învins, alături de coechipierul său, David Manu, tot de la CSM Craiova, de perechea Andrei Firaru/David Gheorghe. Cei doi s-a impus la mare luptă, cu 3-6, 6-2, 10-8. 

Finala mică la dublu băieți nu s-a mai jucat, medaliile fiind primite de perechea Robert Guna/George Cosma (AS Tenis Club București).

La dublu fete, un turneu fumos și echilibrat, s-a impus perechea formată din Maria Ciubotaru, de la CSM Focșani, și Cara Meșter, de la CS Marc Tenis Cluj-Napoca, 6-3, 6-4, în finala cu Brianna Szabo (o altă jucătoare din Cluj, de la CS Winners), și Iulia Ionescu. 

Elena Bertea, de la CS Fortuna Brăila, și Alexia Iulia Mărginean, de la Asociația TC Sun, au câștigat finala mică, 6-3, 6-3, cu Sara Pistol(ATC Elite Tg. Jiu)/Ioana Teodora Sava (Clubul Sportiv Vektor).

Federația Română de Tenis a ofeit celor mai buni jucători premii consistente pentru performanțele lor: decontarea cheltuielilor de participare la un turneu internațional la alegerea lor în valoare de 500 de euro pentru campion și campioană, respectiv decontarea cheltuielilor de participare la un turneu internațional la alegerea lor în valoare de 300 de euro pentru finaliștii pobelor de simplu. Jucătorii care au terminat concursul pe locul 3 au primit din partea FRT câte 2 baxuri de mingii.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI