David Carteputredă și Eva Ionescu au câștigat Campionatul Național Individual de Iarnă U12. Comitetul Director al FRT a aprobat premii consistente

22.12.2018

David Carteputredă și Eva Ionescu sunt noii campioni ai României, după ce au câștigat Campionatul Național Individual de Iarnă U12, iar performanța lor este una excepțională, dacă ne gândim că ei s-au impus atât la simplu, cât și la dublu.

În concursul de simplu al fetelor, favorita nr. 1, Eva Maria Ionescu, de la AS Tenis Club Curtea de Argeș, nu a pierdut niciun set în drumul ei spre medalia de aur, finala probei, disputată împotriva favoritei nr. 3, Alessia Maria Florea, de la Viva Tenis Club Galați, fiind câștigată cu 6-3, 6-4. 

Mult mai echilibrată a fost finala pentru locul 3, cea în care Iris Zbranca, de la LPS-CSS Constanța, a trecut cu 6-4, 7-6(3), de Andrada Komarov, coechipiera ei de la LPS-CSS Constanța.

Finală între doi coechiperi și în turneul de simplu al băieților, acolo unde David Cristian Carteputedă, care, de asemenea, nu a pierdut niciun set în acest turneu, s-a impus cu 6-1, 6-3, în fața lui Gabriel Ghețu, colegul lui de Viva Tenis Club Galați.

Podiumul a fost completat de Rareș Pieleanu, de la Asoc. Tenis Club Victor Hănescu, care s-a impus la mare luptă, cu 4-6, 6-3, 6-4, în finala mica disputată împotriva lui Tudor Batin, de la CS Sănătatea Erolemn Satu Mare.

Așa cum spuneam, campionii de la simplu s-au impus și la dublu, probe în care Eva Ionescu a făcut pereche cu Alessia Florea, iar David Carteputredă cu învinsul din finala de simplu, Gabriel Ghețu.

În turneul de dublu al fetelor, Eva și Alessia, favoritele nr. 1, au trecut cu 5-7, 6-3, 10-4, de favoritele nr. 2, Andrada Komarov și Iris Zbranca.

Locul trei la dublu a fost ocupat de Daria Gligor (CS Mova) și Anamaria Oana (CS Universitar Tg. Mureș), care au trecut în finala mica, cu 6-4, 2-6, 10-4, de perechea Maia-Ștefania Todirite (ACS Orhideea Piatra-Neamț)/Oana Maria Flonta (CSM Zalău).

David și Gabriel, cei doi foate valoroși jucători de la Viva Tenis Galați, și-au respectat statutul de favoriți principali ai probei de dublu, și au câștigat turneul fără să piardă vreun set. A fost 6-3, 6-1, pentru cei doi în finala cu favoriții nr. 2, Rareș Pieleanu și Tudor Batin.

În fine, pe locul trei în proba de dublu a băieților au terminat Yannick Alexandrescu (Asoc. Tenis Club Victor Hănescu) și Denis Duță (Asoc. Clubul Sportiv Pro Sport 2009), care au trecut în finala mică de perechea Cezar Bentzel (CSSFăgăraș)/Rareș Rugină (Tenis Club Focșani), scor 7-5, 6-1.

Premii consistente aprobate de Comitetul Director al FRT

Comitetul Director întrunit în Ședinta din 20.12.2018, în baza prevederilor art. 37 alin. 4) si 6) si art. 38 alin. 4 litera m) din Statutul Federatiei Române de Tenis, hotărăște:
Art. 1.
Se aprobă premierea pentru Campionatele de vară și iarnă, categoriile U12, U14, U16, U18, individual si dublu, conform anexei la prezenta hotarare, anexă care poate fi consultată AICI.

GALERIE FOTO

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI