Filip Jianu face istorie la Australian Open. Juniorul român s-a calificat în semifinale la simplu și va juca pentru un loc în finală la dublu

24.01.2019


Filip Cristian Jianu a avut nevoie, pentru prima dată la Australian Open 2019, de un set decisiv, dar a trecut foarte bine peste acest moment reușind o nouă victorie și calificare în semifinale și la simplu, după ce ieri își asigurase locul în "careul de ași" de la dublu.
În această noapte, în sferturile de finală, Filip, cap de serie nr. 4, a jucat cu americanul Connor Kingsley, favoritul nr. 9, pe care l-a eliminat în trei seturi. A fost 7-6(5), 4-6, 6-2, pentru român, care mai are de așteptat pentru a afla cu cine va juca, meciul dintre cehul Jiri Lehecka și americanul Emilio Nava, care va da numele celui de-al patrulea semifinalist, fiind suspendat în setul trei din cauza căldurii excesive.
Tot azi, dacă vremea o va permite, Filp va juca pentru un loc în finala de dublu. Flilip și spaniolul Nicolas Alvarez Varona, favoriții nr. 2, joacă în semifinale împotriva americanilor C. Kingley/ E. Nava, capii de serie nr. 4.