Conducerea FRT, întâlnire la MTS privind organele de conducere și finanțarea din partea MTS

29.01.2019

În data de 17.01.2019 a avut loc, la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, o întâlnire pentru a găsi soluția optimă pentru situația juridică a FRT referitor la organele de conducere și finanțarea din partea MTS.

La întâlnire au participat reprezentanții MTS, reprezentanții FRT -Razvan Itu- director general, Marin Stănică-vicepreședinte, Roxana Popescu-consilier juridic, Marian Sitaru- Avocat, și reprezentanții cluburilor contestatoare.

Pentru a debloca situația actuală a FRT și a putea asigura totodată dreptul la vot al tuturor membrilor afiliați, reprezentanții FRT au propus organizarea unei Adunări Generale Extraordinare prin care cei 54 de membri asociați să aprobe modificarea actului constitutiv prin înscrierea tuturor celorlalți membri afiliați din 2002 și până în prezent, urmând ca, după finalizarea procedurii de înscriere la instanțele de judecată, să aibă loc o nouă Adunare Generală de Alegeri pentru a stabili organele de conducere.

Reprezentanții cluburilor contestatoare nu au fost de acord cu această propunere, solicitând să aibă loc, mai întâi, o Adunare Generală de Alegeri prin care să fie aleasă o nouă conducere DOAR de către cei 54 de membri asociați, iar ulterior, printr-o altă AGA, să fie aprobată modificarea actului constitutiv cu înscrierea celorlalți membri afiliați.

La finalul întâlnirii, reprezentanții MTS au conchis că vor comunica domnului Ministru propunerile celor două părți, urmând că în perioada imediat următoare să fim informați despre poziția MTS referitor la acestea.