Simona Halep: ”Au fost foarte mulţi români în tribune şi le mulţumesc că au venit...M-am simţit bine azi, m-am simţit ca acasă”. Cehia - România, 1-1 după prima zi în Fed Cup, Grupa Mondială

09.02.2019

FOTO: NEAL TROUSDALE

Primul meci al întâlnirii de Fed Cup dintre Cehia și România, din primul tur al Grupei Mondiale, s-a terminat cu victoria gazdelor. A fost 6-1, 6-4 pentru Karolina Pliskova, în fața Mihaelei Buzărnescu.

"A fost un meci bun din punctul meu de vedere ţinând cont că a fost prima mea participare într-o etapă de Fed Cup. Jocul meu a fost crescendo, mă bucur că m-am mişcat bine. Am fost foarte aproape, chiar şi în primul set, deşi scorul era 5-0, ghemurile au fost foarte strânse. Pliskova a făcut un joc bun, de altfel ea vine după nişte rezultate foarte bune şi încrederea era mare. Serviciul a fost arma ei în acest meci prin care a pus foarte multă presiune", avea să declare Mihaela după acest meci, la conferința de presă, ocazie cu care a și explicat cum a trăit întâlnirea cu Pliskova: "Emoţii nu am avut, am fost foarte hotărâtă şi încrezătoare pentru că m-ai jucasem cu ea. Am văzut că fanii români erau în număr mare şi nu am avut presiune. Bineînţeles că sunt nişte emoţii pe care le avem toate înaintea unui meci, dar una peste alta consider că am fost în meci mereu.

FOTO: NEAL TROUSDALE

Am fost concentrată pe jocul meu, am vrut să stau cât mai aproape de rezultat, să iau mai mult iniţiativa şi să fiu mai agresivă. Poate asta ar fi trebuit să fac de la bun început, să preiau iniţiativa şi să schimb mai mult jocul.

Am avut şi ghinion pentru că ea a servit mereu bine şi nu am avut ce să fac. A fost peste mine cu serviciul, are şi fizicul care o ajută. Din cauza asta a fost foarte greu să fac un break. Mi-aş fi dorit ca eu să pot mixa mai mult tactica. Să nu îi dau ei posibilitatea de a avea iniţiativa.

În tenis orice se poate schimba, de aceea mi-am spus că o să fie scorul şi în favoarea mea. Am fost aproape în setul doi, dar ea s-a scos cu trei servicii incredibile şi nu am avut ce să îi fac. Mereu în momentele cheie a riscat foarte bine şi i-au intrat toate mingile azi".

Intrată pe teren pentru cel de-al doilea meci al zilei aici, la Ostrava, împotriva cehoaicei Katerina Siniakova, Simona Halep a făcut o demonstrație de tenis de cea mai înaltă calitate și după doar 70 de minute de joc s-a impus cu un categoric 6-4, 6-0. Acesta a fost scorul cu care România a egalat la unu.

FOTO: NEAL TROUSDALE

Așadar, după prima zi a acestei întâlniri din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas, Cehia și România sunt la egalitate, 1-1.

În așteptarea marelui meci de duminică, de la ora 14, ora României, Simona Halep a prefațat disputa cu Pliskova: "Sunt pregătită să joc împotriva Karolinei, de aceea sunt aici. Vom vedea mâine ce se va întâmpla. E întotdeauna greu să joci împotriva Karolinei Pliskova, aşa că mă aştept la un meci dificil. În Fed Cup presiunea este mai mare. Dar este un meci deschis oricărui rezultat şi consider că mâine voi avea şansa mea. Voi fi motivată pe teren pentru că joc pentru ţara mea (...) Dar voi lupta şi nu voi ceda niciun moment pentru că îmi doresc foarte mult să câştig". 

Despre meciul câștigat atât de categoric cu Siniakova, Simona a spus: "A fost un meci bun, am jucat un tenis de calitate împotriva ei azi. Am jucat ceea ce trebuia să joc. A fost dificil emoţional pentru că în Fed Cup emoţiile sunt întotdeauna diferite. Siniaova este un adversar dificil, nu e uşor de interpretat serviciul ei, însă în cel din urmă am reuşit. A fost un meci bun. Suprafaţa de joc a fost bună. Nu pot să spun nici acum dacă este rapidă sau nu, probabil că este undeva la mijloc.

FOTO: NEAL TROUSDALE

A fost un meci frumos, am avut un pic de emoţii la început, dar au fost emoţii pozitive. Am încercat să mă motivez cât se poate de bine şi să joc la cel mai înalt nivel. Ea e o jucătoare dificilă, nu e niciodată uşor împotriva ei. Dar publicul m-a ambiţionat şi mi-a dat energie ca să lupt pentru fiecare punct. Ceea ce am şi făcut.

Au fost foarte mulţi români în tribune şi chiar le mulţumesc că au venit, că au condus atât de mult pentru că au venit cu maşina. E un lucru deosebit şi important să îi avem alături oriunde mergem să jucăm pentru că ne dau multă energie. M-am simţit bine azi, m-am simţit ca acasă".

În fine, mulțumit cu rezultatul de după prima zi, pe care îl anticipa, Florin Segărceanu a spus, la conferința de presă la care a participat alături de Simona Halep: "E un scor echitabil după prima zi. Sigur că ne-am fi dorit un 2-0, dar suntem foarte realişti şi ştim că doar printr-o minune puteam să o învingem pe Pliskova aflată într-o formă bună. Ea a jucat foarte bine, traversează de altfel o perioadă foarte bună. Calculul hârtiei arăta că va fi 1-1 la finalul acestei zile, aşa că suntem mulţumiţi. Important e că Simona a jucat bine şi că şi-a intrat în ritm și e foarte important ca mâine să fim uniţi, sperăm să iasă bine. Oriunde e Simona sunt români. Şi bineînţeles că aceşti suporteri care au venit să o vadă pe Simona ne sprijină şi pe noi ca echipă"