România, medalii de argint la Winter Cups U14, un veritabil Campionat European pe echipe

17.02.2019


Jucătorii Mihai Alexandru COMAN (CSM Craiova), David Alexandru GHEORGHE (AS Tenis Club București) și Andrei FIRARU (ATC Elite Tg. Jiu), însoțiți de antrenorul federal Alex DEDU, au adus României medaliile de argint la ediția din acest an a Winter Cup, la categoria de vârstă U14.

Băieții noștri au început bine turneul final disputat în Cehia, la Vesak, turnu final la care s-au calificat cele mai bune opt echipe din Europa. Fără să fie printre favorite, România a făcut repede 2-0 cu Croația, una dintre favorite, punctele victoriei fiind aduse de Andrei Firaru și Mihai Coman.

Scorul final a fost 2-1, același scor cu care s-a terminat și meciul din semifinala cu Belgia, o altă favorită a turneului. David Gheorghe și Mihai Coman au adus primii cele două puncte necesare calificării în finală, rezultatul ultimului meci, cel de dublu, neputând schimba soarta partidei.

În finală, jucată azi, afectați de efortul depus în zilele precedente, românii au cedat în fața Franței, reușind ca la finalul unui turneu foarte bun să aducă României medaliile de argint.

Aurul, cum am mai spus, a revenit Franței, medaliile de bronz fiind adjudecate de Rusia, care a trecut cu 2-0 de Belgia.

ROMÂNIA - CROAȚIA 2-1

ROMÂNIA - BELGIA 2-1

ROMÂNIA - FRANȚA 0-2