Alexia Ioana Tatu, campioană de simplu la Azores Open U12, la prima participare la un turneu Tennis Europe. Compatrioata noastră a jucat și finala de dublu

15.03.2019

Evoluții impresionante pentru Alexia Tatu, jucătoarea celor de la Ten Club Tenis Buzău, la ediția din acest a Azores Open U12, turneu Tennis Europe de Categoria 2, disputat în Portugalia, la Ponta Delgada.

Aflată pentru prima data în cariera ei la un turneu Tennis Europe, Alexia a jucat incredibil, reușind să-și asigure prezența în ambele finale, la simplu și la dublu.

După ce a câștigat cu două victorii Grupa G, de calificare, Alexia a ajuns printre cele mai bune opt jucătoare din turneu. Cel mai dificil meci pentru ea a fost în semifinale, câștigat de Alexia Ioana cu 6-1, 2-6, 10-5, în fața unei jucătoare din Africa de Sud, Wozuko Mdlulwa, pentru că finala cu Sultana Mavric, din Elveția, nu a a avut istoric: un categoric 6-3, 6-1, pentru Alexia Ioana.

Învinsă în finala de simplu, Mavric și-a luat revanșa la dublu. Alexia Ioana Tatu a făcut pereche cu Aleksandra Rozkalne, o jucătoare din Letonia, cele două fiind învinse în ultimul act, cu 6-2, 6-4, de perechea Sultana Mavric/Nastasija Nesterovic (GER).

Evoluție bună și pentru David Daraban, de la Dinamo București, care a ajuns în semifinale atât la simplu, cât și la dublu. La simplu, David a pierdut, 3-6, 4-6, întâlnirea cu belgianul Lucah Dahlmann, în vreme ce la dublu, probă în care a făcut pereche cu germanul Justin Engel, cei doi au fost învinși cu 3-6, 7-6(2), 10-4 de perechea belgiană Thomas Castelein/Lucah Dahlmann.