Impiedicarea dreptului la vot este o infracțiune. Conducerea FRT oferă asistență juridică tuturor persoanelor care sunt șantajate sau amenințate pentru a nu participa la Adunarea Generală Extraordinară din 12 aprilie

05.04.2019

Având în vedere încercările de șantaj și mesajele de amenințare care sunt adresate în ultimele zile membrilor asociați convocați la ședința Adunării Generale extraordinare din data de 12 aprilie, ora 12:00, în urma consultărilor cu Departamentul Juridic, Federația Română de Tenis dorește să aducă următoarele lămuriri: 

La registratura FRT au ajuns 28 de cereri de convocare a Adunării Generale Extraordinare cu subiectul unic: modificarea actului constitutiv. Aceste cereri au fost depuse la Ministerul Tineretului și Sportului însoțite de solicitarea de a ni se comunica dacă cele 28 de cereri întrunesc condițiile din statutul FRT și reglementările legislative pentru a putea convoca Adunarea Generală Extraordinară. Prin adresa nr. 2561/11.03.2019, Ministerul Tineretului și Sportului ne-a comunicat că cele 28 de convocări corespund membrilor asociați și că reprezintă 50%+1 din organul de conducere al Federației Române de Tenis, avizul pentru desfășurarea adunării generale extraordinare a FRT urmând a se obține printr-o procedură ulterioară desfășurării AGE. În urma acestui răspuns, FRT a comunicat convocatorul pentru ședința AGE tuturor membrilor înscriși în Actul Constitutiv. Demersurile FRT în acest sens au fost susținute și printr-un comunicat de presă al MTS care îi îndeamnă pe membrii convocați să participe la această ședință.

FRT anunță reprezentanții legali ai acestor cluburi să nu se lase intimidați de amenințările și șantajul la care sunt supuși de către cei care nu doresc întrunirea acestei ședințe și să participe la ședința AGE din data de 12.04.2019.
Împiedicarea exercițiului drepturilor electorale prin orice mijloace reprezintă infracțiune care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar Federația Română de Tenis anunță că va recurge la toate mijloacele legale pentru a combate aceste amenințări și recomandă tuturor celor care sunt lezați să facă același lucru și să solicite conducerii FRT ajutor pentru asistență juridică din partea juriștilor FRT și a Casei de avocați cu care colaborează.

Conducerea FRT
 05 Aprilie 2019

ADRESA OFICIALA DIN PARTEA MTS