Romania - Zimbabwe 4-1 în Cupa Davis. Trei victorii pentru români în ziua a doua de la Piatra Neamț

06.04.2019

România s-a impus, 4-1, în fața echipei din Zimbabwe, în această întâlnire din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa.

Marius Copil a intrat primul pe teren, vineri, în prima zi a acestei dispute, dar a pierdut surprinzător. A fost 6-4, 7-5, pentru Benjamin Lock, cel de-al doilea jucător din echipa oaspete, dar, intrat pe teren imediat după acest meci, Dragoș Dima avea să restabilească egalitatea. Compatriotul nostru s-a impus și el repede, tot în două seturi, 6-3, 6-3, în fața lui Takanyi Garanganga, și ziua s-a terminat la egalitate, 1-1.

Marius Copil: "Mi-am cerut scuze colegilor"

"Am avut o zi foarte proastă, am jucat sub 50 la sută din ce pot. Sunt foarte dezamăgit de mine, mi-am cerut scuze şi colegilor mei. Îmi doream să începem cu 1-0 pentru noi, dar în carieră avem suişuri şi coborâşuri. De vreo trei luni sunt tot în jos, dar încerc şi fac tot posibilul să revin, să încep să am şi eu nişte victorii. Când intru la meci am ceva, încă nu am dat de cap ce este. Am o presiune foarte mare pusă de mine, nu de altcineva, şi nu reuşesc să scap de ea. La meciul de astăzi am fost foarte îngândurat cu mine, nu îmi ieşea nimic. (...) Nu mi-a intrat nici serviciul, nici lovitura cu dreapta, iar când nu merg două din armele mele...", a declarat, după meci, Marius Copil.

Ziua a doua a început, ca de obicei, cu meciul de dublu, unul în care valoarea perechii noastre, Florin Mergea/Horia Tecău a fost mai mult decât evidentă. În doar 62 de minute cei doi s-au impus cu 6-1, 6-4, readucând România în avantaj. 

La scorul de 2-1 a intrat pe teren Marius Copil pentru disputa lui cu nr. 1 de la Zimbabwe, Takanyi Garanganga, un meci destul de echilibrat, dar controlat în marea lui majoritate de compatriotul nostru. Acea să fie 6-4, 7-5, pentru Marius, rezultat care a consfințit victoria României.

"Mă bucur că am adus victoria pentru România. După un meci greu, ieri, am început să îmi revin. Sper să continui aşa şi să vină mai multe victorii în Cupa Davis. Sper să avem şansa să ne calificăm pentru turneul final de la Madrid. Meciul a fost foarte bun, el a jucat bine, şi eu am jucat bine. A fost frumos de văzut şi atmosfera a fost mai bună decât ieri. Am avut un joc agresiv, am returnat bine, am stat bine în teren. Cred că la passing-uri am ce să îmi reproşez, am încercat de prea multe ori", avea să declare Marius Copil după un meci cu adevărat bun pentru el.

Ziua avea să fie încheiată de juniorul Filip Cristian Jianu, care și-a făcut debutul în echipa României cu o victorie. A fost 6-3 pentru Filip în primul set, pentru ca setul secund să fie decis în prelungiri, 7-5 pentru român.