Apel la unitatea tenisului românesc

10.04.2019


Așa cum a văzut o lume întreagă, în Cehia, la ultimul meci al echipei Naționale feminine de Fed Cup, care s-a calificat în semifinalele Grupei Mondiale, atunci când suntem împreună, uniți, ca o echipă, suntem cei mai buni!

Federația Română de Tenis a fost înființată în 1929, cunoscând în decursul anilor succese excepționale care au adăugat plus-valoare României.

Fractura pe care o vor unii acum, între membrii asociați și membrii afiliați, din cauza unor erori birocratice începute și perpetuate din 2001, nu duce decât la dezbinare și la o federație slabă!

Pentru o Federație puternică, cu legitimitate și reprezentativitate, acum este momentul să lăsăm la o parte orgoliile, să dăm dovadă de discernământ și rațiune, și să nu lăsăm să primeze interesele proprii ale unora.

Federația trebuie să fie a tuturor membrilor, asociați, afiliați, toți parte a familiei tenisului românesc.

Federația Română de Tenis are nevoie de unitate, acum mai mult decât oricând. FRT, împreună cu MTS, trebuie să asigure dezvoltarea tenisului românesc, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea financiară a statului român pentru susținerea programelor destinate copiilor, juniorilor, seniorilor, celor de la wheelchair tennis și cluburilor care organizează competiții.

Haideți, așadar, să conlucrăm și, împreună, să devenim mai puternici!

P.S. Vă prezentăm, succint, două momente importante din activitatea lui Marius Vecerdea care demonstrează, fără echivoc, duplicitatea lui.

1. În 2016, la Adunarea Generală Extraordinară a FRT, Marius Vecerdea, împreună cu câțiva apropiați, părăsește sala pentru a nu mai exista cvorum, în momentul în care s-a propus aprobarea unui nou Statut al Federației Române de Tenis, unul adaptat cerințelor actuale și în deplină concordanță cu legile și cerințele Ministerului Tineretului și Sportului.

2. În 2018, în cadrul unei alte Adunări Generale, Marius Vecerdea cere să se menționeze în mod expres în procesul verbal al ședinței că este împotriva excluderii unui număr de 122 de cluburi, propuse spre excludere pentru neîndeplinirea obligațiilor prevăzute în statut.