Lacrimi în ochi pentru fetele noastre după înfrângerea dramatică din semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup. Mulțumim, Simona, Irina, Monica, Mihaela și Raluca! Mulțumim românilor care ne-au făcut să ne simțim ca acasă!

21.04.2019


Un week-end de tenis incredibil, în Rouen, Franța, s-a încheiat cu un rezultat trist pentru fetele noastre: România pierde, 2-3, semifinala Grupei Mondiale a Fed Cup, și nu va merge în Australia pentru ceea ce ar fi reprezentat cel mai valoros rezultat din istoria tenisului feminin românesc la nivel de echipă națională.

După prima zi, Franța și România erau la egalitate, punctul nostru fiind adus de Simona Halep, care a trecut de Kristina Mladenovic, în vreme ce Mihaela Buzărnescu a pierdut în fața Carolinei Garcia.

Ziua a doua avea să fie una pe care, dacă nu ai trăit-o, nu ai cum s-o apreciezi cu adevărat. După aproape trei ore de răsturnări incredibile de scor și de tenis fantastic, Simona Halep întoarce soarta partidei cu Caroline Garcia în favoarea ei, și a noastră. 6-7(6), 6-3, 6-4, pentru Simona, și România trece din nou avantaj.

Pe teren, pentru al doilea meci de simplu al zilei, sunt trimise alte două jucătoare decât cele anunțate initial. Irina Begu îi ia locul Mihaelei Buzărnescu, în vreme ce francezii o trimit în teren pe Pauline Parmentier, în locul Kristinei Mladenovic. Ave să fie un nou meci lung, de două ore, câștigat, din păcate, de Parmentier. Irina pierde, 3-6, 6-2, 2-6, și părăsește terenul șchiopătând, pentru că în setul decisiv, la scorul de 4-2 pentru Pauline, glezna îi cedează. Revenită pe teren după îngrijirile medicale, Irina Begu nu mai poate schimba soarta partidei și scorul general devine 2-2.

"Îi mulțumim Simonei pentru dăruirea ei!". Jucătoarele din România, cu lacrimi în ochi la conferința de presă

După trei ore pe teren pentru meciul de simplu, și o accidentare la șold, Simona intră pe teren și pentru meciul de dublu, după accidentarea Irinei, și urmează, probabil, cel mai intense ore al acestei întâlniri. După un alt meci-maraton, după mai bine de două ore și jumătate de joc, și după trei seturi dramatice, Franța găsește acele 2 puncte care fac diferența. 5-7, 6-3, 6-4 pentru Caroline Garcia și Kristina Mladenovic în întâlnirea cu Simona Halep și Monica Niculescu, iar Franța merge în Australia pentru finala Fed Cup din noiembrie.

CONFERINȚA DE PRESĂ A ECHIPEI ROMÂNIEI

"Îmi pare rău. Au fost doar câteva puncte diferenţe. Acele puncte le-am luat noi la Ostrava, acum nu am mai putut. Eu m-am simţit bine în teren, am simţit că nivelul meu a crescut în setul 3. Îi mulţumesc Simonei pentru ce a făcut, a luptat cu sufletul, era obosită, dar şi-a dorit foarte mult. Suporterii au fost extraordinari, am încercat să mă încarc cu energia lor cât am putut. Îmi pare rău, sunt dezamăgită şi nu pot sa zic decât că se poate. Adică ne dorim să câştigăm acea cupă şi nu o să ne dăm bătuţi.

Am fost foarte aproape. Nu vă daţi seama cât de aproape, şi îmi pare rău că nu s-a putut. Îmi pare rău că nu am putut mai mult. Nu am ajutat-o pe Simona mai mult. Nu au mai fost mingile alea ca la Ostrava să mă arunc, poate avut şi ele, au dat foarte multe tuşe. Mi-a sărit de 2-3 ori rău. Ce să zic? E zgură şi a sărit rău de multe ori. Asta e, ce să zic. Mulţumim suporterilor. Au fost extraordinari weekend-ul ăsta. Cred că nu mai au voce. Le mulţumim. Şi Simonei şi echipei, au crezut în noi...", avea să declare Monica Niculescu la ultima conferință de presă a acestei întâlniri, în vreme ce Irina, accidentată și cu lacrimi în ochi, a spus: "În momentul de faţă sunt foarte dezamăgită că nu mi-am putut ajuta echipa. Era un punct pe care trebuia sa îl iau. Ce putem spune? Doar că îi mulţumim Simonei în primul rând pentru dăruirea ei".
"A fost un vis frumos pentru noi, nu s-a terminat, am avut o semifinală cu Franţa, un eveniment cum eu nu am trăit încă. Le mulţumesc fetelor pentru cum s-au dăruit. Nu avem ce să facem decât să ne încărcăm bateriile, eu mă rog pentru fete să avem un sezon bun şi să o luăm de la capăt la anul", a spus și căpitanul-nejucător Florin Segărceanu, ca o concluzie la un week-end cum tenisul din România nu a avut niciodată.

Toată delegația oficială aflată la Rouen mulțumește milioanelor de suporteri români din toată lumea care au susținut fetele și s-au gândit la echipa noastră, și miilor de români care au creat în sala din Rouen o atmosferă cum francezii nu a văzut. Niciodată vreo echipă vizitatoare nu s-a mai simțit ca acasă în Franța, iar meritul este al românilor care, ore în șir, au scandat, aplaudat, cântat și susținut România: Fetele din echipa noastră de Fed Cup vă mulțumesc!

La fel cum vă mulțumește și întreaga delegația, și Federația Română de Tenis.

La finalul unui week-end de poveste, încheiat în lacrimi, mai avem de spus doar atât: Mulțumim, Simona, Irina, Monica, Mihaela și Raluca!