Juniorii români au dominat "Izida Cup 2019", turneu Tennis Europe de Categoria 2: trei din cele patru titluri au ajuns în România

06.05.2019

Câțiva dintre cei mai buni jucători români la Categoria U12 au participat în Bulgaria, la Dobrich, la "Izida Cup 2019", turneu Tennis Europe de Categoria 2, reușind performanțe excepționale.

Astfel, trei din cele patru trofee de campioni au mers în România, la simplu băieți (după o finală 100% românească) și la dublu, atât fete, cât și băieți, în vreme ce la simplu fete româncele au ocupat locurile 2 și 3.

Gabriel Ghețu, jucătorul celor de Viva Tenis Club Galați, s-a impus, în finala de simplu a băieților, cu 6-3, 6-1, în fața unui alt român, Tudor Tibelea (Daimon Sport Club), care a venit din calificări.

În turneul de simplu al fetelor, două jucătoare din România au fost în semifinale, dar, din păcate, au fost adversare. Iris Zbranca, de la LPS-CSS Constanța, s-a impus, 6-3, 3-6, 10-4, în fața Andradei Komarov, de la Asoc. TC Victor Hănescu, și a jucat în finală cu o reprezentantă a gazdelor, Yoana Konstantinova. Aceasta din urmă s-a impus cu 6-2, 6-0, în finala mare, în vreme ce Andrada Ekaterina Komarov a ocupat, la final, locurile 3 / 4.

Învins în finala de simplu, Tudor Tibelea și-a trecut în palmares un titlu de campion, la dublu, probă în care a făcut pereche cu un alt român, Adrian Matei Nedelcu, de la Tenis Club Enache. Cei doi au trecut în finală, cu 7-5, 4-6, 10-5, de o pereche din Bulgaria, Roben Gavani/Alexander Vasilev.

În fine, în proba de dublu a fetelor, Andrada Komarov și Iris Zbranca au făcut pereche și au ieșit campioane. Cele două au trecut în finală, cu 6-3, 6-2, de perechea Galena Krastenova/ Ivona Savekova, din Bulgaria.