Horia Tecău și Jean Julien Rojer, CAMPIONI la Madrid. Salt de 13 locuri pentru cei doi în cursa pentru Turneul Campionilor

12.05.2019

Sezonul românului Horia Tecău și a partenerului său de dublu din ultimii ani, olandezul Jean-Julien Rojer, tocmai a devenit unul extraordinar. Cei doi au câștigat, într-o manieră categorică, finala de dublu a turneului ATP Masters 1000 de la Madrid, turneu patronat de Ion Țiriac, și au urcat 13 locuri în ATP Doubles Race. Cei doi sunt acum pe locul 3 în clasamentul pentru Turneul Campionilor, după o victorie cu 6-2, 6-3, în fața perechii Diego Schwartzman(ARG)/Dominic Thiem(AUT).

În drumul lor spre titlul de la Madrid, Horia și Julien au trecut de fraţii americani Bryan, cu 4-6, 7-6(2), 12-10, de britanicii K. Edmund/N. Skupski, cu 6-2, 6-7(4), 10-5, pentru ca în sferturi să beneficieze de abandonul perechii M. Demoliner(BRA)/D. Medvedev(RUS). În fine, înaintea unei finale fără istoric, Tecău și Rojer au avut un nou meci extrem de disputat, semifinala cu W. Koolhof(NED)/S. Tsitsipas(GRE), câștigată cu 6-4, 5-7, 10-5.

Pentru Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer aceasta este cea mai bună performanţă a sezonului, unul în care Horia încă încearcă să-și atingă potențialul maxim după accidentaera care l-a forțat la o lungă perioadă de absență din circuit pe finalul anului trecut.

Acest trofeu, de la Madrid, este cel de-al 35-lea din cariera lui Horia, și cel de-al 18-lea pentru perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer.