Horia Tecău, după o nouă victorie în fața fraților Bryan, la Roland Garros: ”Ne luăm încrederea din meciul ăsta ca să mergem înainte”

01.06.2019


Horia Tecău și Jean-Julien s-au întâlnit pentru a patra oară în acest sezon cu frații Mike și Bob Bryan,din SUA, cei mai valoroși jucători de dublu din istorie, și de data aceasta echipa compatriotului nostru a câștigat. Pe zgură, Tecău și Rojer i-au învins la Madrid, au pierdut la Roma, dar acum au câștigat din nou, iar meciul a fost unul dominat cu multă siguranță de favoriții nr. 10. Horia și Julien au avut nevoie de doar două seturi, 6-3, 7-6(7), pentru o victorie foarte valorosă și o calificare în sferturile de finală, la o singură victorie de cea mai bună performanță a lor, semifinala din 2015.
"A fost încă un meci intens, dar ne-am simţit bine de la început, am simţit că suntem deasupra lor ca nivel, azi, mai ales la început ... multe şanse azi, și stăteam bine pe serviciu. Simţeam că Bob n-a jucat mult cu primul serviciu, şi, la fel, și pe Mike am simţit că îl putem prinde la retururi, și așa s-a şi întâmplat în primul set. Am dominat și am câştigat confortabil primul set. Am avut break şi în al doilea, 4-1, 30 egal... un pic grăbiţi acolo să terminăm meciul. Eram în control, eram sus și poate am forțat puțin prea devreme acolo. Apoi, La 4-2, pe serviciul lui Jules, ştiam că era oportunitatea lor de a rămâne în meci, ghemul acela. Şi au jucat-o bine... au făcut break. Apoi, s-au montat bine în meci şi au rămas cu serviciul la un nivel ridicat.

Am rămas însă calmi, concentraţi pe serviciu şi am vrut mult să luăm acel tie-break disputat, pentru că și ei au ridicat nivelul pe final de meci, au servit mai bine, au început să se mişte mai mult la fileu, să pună mai multă presiune. Ne-am scos cu nişte execuţii, retururi bune. O dublă ne-a făcut cadou Mike, la o minge de set pentru ei, și asta a fost. Am închis noi meciul cu serviciul", a explicat Horia Tecău cum a văzut el această victorie spectaculoasă și foarte muncită, pentru a vorbi, apoi, și despre aceste "dese" întâlniri cu frații Bryan din acest sezon pe zgură, în condițiile în care Tecău și Rojer au jucat cu frații Bryan la fiecare dintre cele trei mari turnee pe zgură: Madrid, Roma și, iată, Roland Garros: "Da, am avut multe întâlniri în ultimul timp cu ei. Acum în turul trei, la celelalte două turnee chiar din primul tur, dar îmi place să joc cu ei, sunt cei mai buni... atâta istorie. Am învăţat multe de la ei, zilnic, este un test bun mereu, să vezi unde eşti când joci cu ei. Tot timpul trebuie să fii în formă ca să-i învingi. Dar, îmi place să joc cu ei în fazele superioare ale turneelor. Este păcat că ne scoatem unii pe alţii în primele tururi. Un nou meci jucat bine cu ei, o nouă victorie și am am simţit că ultimele meciuri cu ei s-au dus în favoarea noastră, așa că știm ce fac şi am executat destul de bine pentru a-i învinge. Ne luăm încrederea din meciul ăsta ca să mergem înainte".

În ceea ce privește planul lor pentru acest turneu de Grand Slam, lucrurile sunt clare: Noi ne propunem mereu să mergem până la capăt în turneele acestea mari, dar trebuie să vii tot timpul cu jocul şi cu execuţia în momentele acelea importante: să rămâi calm, execuţiile să fie acolo. Simt că facem asta bine în ultimele turnee, începând de la Madrid. Au fost, așa, meciuri la rînd de joc constant, cu execuții bune în meciurile importante și încercăm să păstrăm valul acesta, concentrarea să fie acolo, la fel și prospeţimea fizică. Secretul este că pregătim foarte bine meciurile. . Încrederea ne ajută să fim la un nivel bun. Faptul că acum câştigăm multe meciuri la rând ne dă o încredere în plus, pe care o simţi atunci când câştigi meciuri... e ceva diferit. Nu prea poţi s-o păcăleşti, s-o compensezi prin altceva. Dacă nu câştigi meciuri oricât te-ai gândi tu pozitiv, și ai aștepta meciurile, ai nevoie şi de rezultate. Suntem într-un moment bun și încercăm să-l prelungim cât de mult putem. Avem experienţa din trecut când poate ne-am grăbit, poate am vrut să facem prea mult, prea devreme, antrenamentele erau mai solicitante, acum într-un fel păstrăm starea asta., dar mai lejer antrenamentele, și mai multă muncă mentală, cmunicare între noi, și știm ce facem. Pregătim foarte bine meciurile, iar asta ne ajută pe noi".