Simona Halep, după o victorie în doar 55 de minute în turul trei la Roland Garros: "Am jucat ceea ce mi-am dorit şi am jucat bine”

01.06.2019

Simona Halep a stat mai puțin de o oră pe teren pentru meciul ei din turul trei de la Roland Garros, cu Lesia Tsurenko, din Ucraina, pe care a învins-o cu un categoric 6-2, 6-1. Întâlnirea a durat doar 55 de minute.

"Mă aşteptam la un meci greu, pentru că de fiecare dată când am jucat împotriva ei, în setul doi am avut probleme, dar ea a schimbat planul astăzi, a lovit puternic şi a vrut să închidă punctele rapid, și de aceea a ratat atât de mult. Am avut în cap faptul că trebuie să rămân foarte puternică, să joc mai agresiv și să stau mai aproape de linia de fund - ceea ce am şi făcut, iar atunci când am avut şansa, am deschis terenul. Cred că astăzi a fost un meci bun, am jucat mai bine şi m-am simţit mai bine", a spus Simona Halep la conferința de presă ce a urmat acestei partide, ocazie cu care a făcut și o scurtă analiză a emoțiilor din jurul unui astfel de meci: "Înainte de meci am avut emoţii, trebuie să recunosc, dar este normal. Sunt aici din nou, mă simt bine, și mă aștept să joc un tenis bun. După câteva game-uri am scăpat de emoții şi m-am putut concentra pe joc. Cred că am gestionat bine atmosfera de dinainte de meci, și sentimentele pe care le-am avut, și mai cred că am jucat un meci bun”.

"Am jucat ceea ce mi-am dorit şi am jucat bine. Am fost concentrată pe fiecare punct şi am ştiut că fiecare punct, fiecare game este important contra ei. Dacă ea mai lua un game sau două poate se încurca meciul, dar am fost foarte stăpână pe ceea ce trebuie să fac şi a ieşit bine", a mai spus Simona Halep, care se declară mulțumită de felul în care s-a descurcat la retur în acest meci, în special, și în acest turneu, în general: "Mă simt mai confortabil pe partea aceea. Lucrez la acest aspect, aşa cum lucrez şi la alte aspecte, dar, astăzi, chiar a mers totul bine".

Ca o concluzie la finalul unei zile cu un meci dominat autoritar, Simona a mai spus: "Sunt mai experimentată, mai încrezătoare în forțele mele, mă simt mult mai bine pe teren, sunt mai relaxată, simt jocul mai bine și de fiecare dată când ajung aici încerc să mă autodepășesc".