Irina Begu, după eliminarea în turul 3 la Roland Garros: ”Şi acum mă gândesc de ce am luat atât de repede mingea şi am servit”

02.06.2019

Meci spectaculos pe Terenul 7, la Roland Garros, între Irina Begu și americanca Amanda Anisimova, în turul trei al probei de simplu. Din păcate pentru noi, Irina Begu a trebui să se recunoască învinsă, deși a avut două șanse de set în prima manșă.
Anisimova a revenit de 4-6 în tie-break-ul primului set pentru a se impune cu 8-6, iar în setul secund a reușit două serii de câte trei game-uri, decisive pentru soarta partidei. Americanca a condus cu 3-0, dar Irina a făcut patru game-uri la rând pentru a prelua conducerea cu 4-3. De la acest scor, din nefericire, Irina n-a mai reușit să facă același joc bun, iar setul secund a intrat tot în contul Amandei, cu 6-4.

"Bineînţeles că a fost un meci greu. Sunt dezamăgită că, chiar şi în condiţiile în care am jucat slab, am avut şanse. Ce pot spune? Îmi pare rău că nu mi-am luat şansa în primul set, îmi pare rău că am ratat o oportunitate, dar... încerc să iau lucrurile pozitive, încerc să plec de aici cu mai multă încredere şi, sper eu, să fie un an mai bun începând cu turneul acesta", a declarat Iina Begu, în cadrul conferinței de presă de după meci, în care a explicat și ce crede ea că nu a mers bine în întâlnirea du Anisimova:"M-am simţit foarte lentă pe teren, poate și pentru că condițiile au fost diferite față de primele două zile. Astăzi terenul a fost foarte rapid și alunecos... Nu am fost aceeași jucătoare și de aceea dezamăgirea este mai mare. M-a afectat și faptul că am ratat acele două șanse ca să câștig primul set...M-am grăbit la 6-4.... Şi acum mă gândesc de ce am luat atât de repede mingea şi am servit. Tactic, a fost un mod greşit de abordare. În loc să servesc cu primul, am încercat să forţez acolo. Dubla a fost foarte la limită. Şi, da, după a servit ea, nu a fost un retur prea reuşit şi, din păcate, acolo, am căzut oarecum un pic mental. Dar, cum spuneam, jocul meu nu a fost deloc strălucit astăzi, dimpotrivă, cred că am făcut un meci foarte slab. Şi, în condiţiile astea, tot am fost acolo.... Doar că am stat foarte aproape de linie, deşi ar fi trebuit să stau un pic mai în spate, să liftez un pic mingea şi să nu o las pe ea să joace de la şold. Am greşit foarte multe retururi, iar faptul că ea a avut multe puncte gratis i-a oferit, oarecum, o linişte în plus. La 4-3 în setul doi am greșit trei retururi și eram pe un drum bun, revenisem de la 0-3, nici ea nu mai avea moralul atât de ridicat, dar eu nu am reușit deloc să profit de șansa aceea... Au fost multe, multe greşeli pe care le-am făcut. Nu am reuşit să fiu acolo, astăzi. A fost un meci foarte ciudat. Eu am stat foarte aproape de linie și în loc să fac un pas în spate şi să îmi ofer timpul necesar ca eu să liftez mai mult mingea şi să deschid, practic, mai mult unghiurile şi eu să o pun pe ea în poziţia de a se mişca mai mult, am stat la linie, am luat mingea repede, dar pe ea nu a deranjat-o acest lucru deloc. Eu trebuia să încetinesc punctul, după care eu să accelerez şi nu am făcut asta. Am lăsat-o pe ea să se simtă în largul ei. Am stat foarte aproape la retur, mingea a zburat diferit astăzi".

Ca o concluzie, la finalul unui turneu bun pentru ea, Irina Begu a mai spus: " "Venind după o perioadă mai grea, după accidentări, am reuşit, din nou, să mă antrenez aşa cum mi-am dorit. Am lucrat cu Victor foarte mult, m-a ajutat să revin la jocul meu, să am câteva lucruri clare în capul meu, dar, durează. La Madrid, după 3-4 schimburi nu mai aveam suflu. De aici, eu am clădit foarte mult. Pot să alerg la orice minge, înainte mă gândeam - OK, mă duc la scurta asta, nu mă duc la scurta asta. Acum, nu mai am problema asta. Deci, este un lucru pozitiv, clar. Am venit cu zero aşteptări. Faptul că a trecut o lună şi ceva de când am început să mă antrenez bine şi am reuşit să fac tur trei, este un lucru îmbucurător. Dar, este mult, mult de lucrat şi, împreună cu Victor şi cu Ionuţ voi încerca să petrec cât mai mult timp pe teren şi, de aici, să o iau de la capăt. Când lucrurile acestea se vor aranja, cred că pot să revin la un nivel mai bun. Dar, durează. Este frustrant să pierzi în primul tur tot timpul şi să o iei de la capăt. Practic, pentru mine, turneele începeau luni şi se terminau luni. Era, din punct de vedere mental, un dezastru. Te antrenai o săptămână, jucai o zi şi, gata, s-a terminat turneul. Trebuia să te duci la celălalt. Din punctul ăsta de vedere este foarte greu. Faptul că am avut câteva victorii, acum, m-a ajutat foarte mult. Îmi dă o încredere în plus şi pot să clădesc de aici. Pentru că este frustrant să o iei tot timpul de la capăt, fără nicio victorie. Zici, OK, muncesc, dar, oarecum, nu văd rezultatele. Noi, prin asta ne hrănim, prin rezultate".