Filip Cristian Jianu și Nini Dica debutează azi la Roland Garros. O prezentare a juniorilor români din turneul de Grand Slam de la Paris

02.06.2019

Tenisul românesc este reprezentat la Roland Garros, în turneul rezervat juniorilor, de patru dintre cei mai valoroși tineri jucători ai ultimilor ani. Este vorba despre Filip Cristian Jianu (CS Dinamo București), Nini Gabriel Dica (SCM Timișoara). Nicholas David Ionel (CS Dinamo București) și Cezar Crețu (CSM București), toți susținuți pentru această participare la Paris de Comitetul Olimpic și Sportiv Român printr-un program inițiat de Federația Română de Tenis și de antrenorii federali.

"Sunt cei mai valoroși juniori pe care ai avem acum, toți patru sunt între cei mai buni 100 din lume, trei dintre ei chiar în Top 50", explică Alex Cojocaru, antrenorul federal prezent alături de ei la acest al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, un prilej de a le face și câte o scurtă prezentare.

"Filip Cristian Jianu trece printr-o perioadă foarte bună a carierei sale reușind, în ultimele luni, să joace în semifinale, atât la simplu, cât și la dublu, la primul turneu de Grand Slam al anului, la Australian Open, pentru ca, destul de repede, să debuteze, și nu oricum, ci cu victorie, în echipa de Cupa Davis a României și, iată, chiar să câștige un turneu în Circuitul profesionist al ITF. Nini Dica, Nicholas David Ionel și Cezar Crețu au avut și ei un sezon bun anul trecut, și în prima parte a acestui an fiind, deja, câștigători ai câtorva turnee din Circuitul ITF Juniors și, pentru a doua, sau chiar a treia oară în carierele lor, la un turneu de Grand Slam. Mai mult, vor merge împreună, în aceeași formulă, și la turneul de Grand Slam de la Wimbledon, iar valoarea lor, evoluția lor ca jucători, forma bună arătată în ultima vreme, ne dau speranțe că vor face cu succes trecerea spre seniorat și că ei vor fi în viitoarea echipă de Cupa Davis a României”.

Filp Jianu și Nini Dica joacă duminică

Astăzi debutează pe tabloul principal de la Roland Garros, în turneul juniorilor, Filip Cristian Jianu și Nini Gabriel Dica, primii doi români în clasamentul mondial al ITF.

De la ora 12, ora României, pe terenul 6, Filip, cap de serie nr. 15, îl întâlnește pe italianul Francesco Passaro, pentru ca îl al treilea meci al zilei, pe terenul 11, Nini Dica să întâlnească un jucător din Japonia, Keisuke Saitoh.

Nicholas David Ionel și Cezar Crețu s-au oprit în calificările turnelui de juniori de Roland Garros, dar experiența acumulată la acest nivel le va folosi, cu siguranță, în carieră.