Francezul Jules Okala a câștigat, din nou, "Trofeul Municipiului Bacău", turneu ITF cu premii de 25.000 de dolari

02.06.2019


Ediția 2019 a "Trofeului Municipiului Bacău", organizat de SCM Bacău, unul dintre cele mai puternice turnee ITF din România, dotat cu premii totale în valoare de 25.000 dolari + ospitalitate, și finanțat de Consiliul Local Bacău, s-a terminat cu victoria unui francez.

Okala Jules este, din nou, campion la Bacău, așa cum s-a întâmplat și anul trecut când el s-a impus în premieră. Anul acesta, după ce, din cauza vremii nefavorabile, a jucat în aceeași zi și semifinala și finala, Okala l-a învins pe Manuel Pena Lopez, din Argentina, într-un meci în care campionul a fost stabilit după un set decisiv. Jules a recuperat foarte bine după ce a pierdut primul set și s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4, după mai bine de două ore și jumătate de joc.

Dintre românii prezenți la acest turneu cel mai departe au ajuns Călin Manda și Mircea-Alexandru Jecan, ambii învinși în sferturile de finală, iar suedezul de origine română, Dragoș Madaras, a fost învins de Manuel Pena Lopez, în semifinale, cu 5-7, 6-2, 6-4.

În turneul de dublu, câștigat de perechea Alejandro Tabilo (CHI) / Juan Pablo Varillas (PER), 7-6(5), 7-6(4), în finala cu Alexander Merino(PER) / Manuel Pena Lopez (ARG), România a avut cinci echipe în sferturile de finală, și doar una singură în "careul de ași", favoriții nr. 3, Victor Vlad Cornea și Mircea-Alexandru Jecan.