Filip Jianu, fără emoții în turul secund la Roland Garros. Nini Dica pierde în primul tur

02.06.2019

Filip Cristian Jianu, cel mai valoros junior român al momentului, și cel mai bine poziționat în clasamentul ITF, a trecut fără prea mari emoții de primul tur la Roland Garros, în turneul rezervat juniorilor. Compatriotul nostru l-a învins în doar 70 de minute, cu 6-3, 6-1, pe italianul Francesco Passaro.

"A fost un meci greu, mai ales la început, poate și pentru că este o zi foarte călduroasă, iar în primele game-uri nu-mi găseam aer.... Plus că adversarul nu era rău deloc, este între primii 30 din lume... ce mai, un meci greu. Sunt fericit, însă, că am reușit să progresez pe parcursul meciului, că mi-am revenit fizic, am rezistat bine în schimburi și pînă la urmă el a cedat... Pe mine m-a ajutat farte mult faptul că am jucat multe meciuri la Australian Open, apoi că deja joc la profesioniști, am câteva turnee unde am jucat cu jucători buni și am văzut cum joacă ei. Și eu am pățit așa la început, când jucam cu jucători din 200-300 ATP și avem multe mingi de game dar ei mi le salvau. Nu înțelegeam cum de fac asta, da acum am realizat că trebuie să stai agresiv la acele puncte, să-ți asumi, să încerci să servești cât mai bine și să nu stai să aștepți greșeala adversarului. Iar azi a funcționat", a declarat, pentru site-ul FRT, Filip Cristian Jianu.

Flip Jianu și Nini Dica și-au aflat adversarii din meciurile lor de la dublu

Al doilea junior român intrat azi pe terenurile de la Roland Garros, Nini Gabriel Dica, a avut parte de un adversar valoros și în mare formă. Japonezul Keisuke Saitoh, locul 20 în lume, a trecut de compatriotul nostru în două seturi, cu 6-2, 6-0. Nici nu pleacă, însă, de la acest turneu, pentru eă el va juca și în turneul de dublu, acolo unde va evolua și Filip Cristian Jianu.


Acesta din urmă face pereche cu un australian, Rinky Hijikata, și sunt favoriții nr. 3, urmând a juca în primul tur împotriva perechii F.Cobolli (ITA)/D.S.Stricker(SUI). Tot în primul tur va juca și perechea făcută de Nini Dica cu Peter Makk, din Ungaria, adversarii lor fiind D.Blanch(USA)/C.Lerby(NED).