Fatima Keita și Matei Palcău, noii campioni ai României la 16 ani

02.06.2019

Campionatele Naționale Individuale de Vară U16, găzduite de terenurile celor de la CS Winners Cluj-Napoca, și-au desemnat laureații ediției 2019.

Fatima Ingrid Keita, de la CS Dinamo București, cap de serie nr. 2 la aceste Naționale, a avut un singur meci disputat, în chiar primul tur, când a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Bianca Bărbulescu, pentru că din acel moment nu a mai pierdut vreun set. Iar în finala de simplu a fetelor, jucată împotriva unei colege de la Dinamo București, Ioana Daria Macos, Keita s-a impus cu un categoric 6-0, 6-3.

În finala mică a acestei probe am avut parte de un meci extrem de disputat, câștigat de Lavinia Tănăsie, de la CS Kofe, cu 7-5, 6-7(3), 7-5, în fața favoritei nr. 5, Andreea Lila, de la CSM Craiova.

În turneul de simplu al băieților, în schimb, Matei Victor Palcău, de la CS Știina Constanța, chiar nu a pierdut niciun set, reușind să câștige titlul după o finală cu un jucător venit din calificări. Matei, cap de serie nr. 3, l-a învins cu 6-4, 6-2, pe Luca Constantin, de la CS Tenis Prim București, în vreme ce în finala pentru locul 3 s-a impus Alin Fătu, de la AS Tenis Club București, cu 6-3, 6-1, în fața lui Alexandru Stupar, de la CSM Sibiu.

În turneul de dublu al fetelor, în finală, s-au întâlnit favoritele n. 1, Bianca Elena Bărbulescu (ATC Elite Tg. Jiu)/ Floriana Popovici (CSM Oradea), cu favoritele nr. 2, Alexandra Petric (CSA Steaua București)/Alexia Anca Todoni (CSM Timișoara). Alexandra și Anca s-au impus cu 4-6, 7-5, 12-10, după un meci foarte disputat, recuperând de la 0-1 la seturi.

Finala mică, pentu locul 3, nu s-a mai terminat, perechea Ariana Corbeanu (LPS-CSS Constanța)/Alexia Puiac (CS Marc Tenis) abandonând în momentul în care erau conduse cu 6-3, 5-5, de perechea Andreea Lila/Daria Maria Munteanu (CS Tenis Club Coreco Iași).

David Gheorghe,  de la AS Tenis Club București și Cristian Marton, de la CS Dinamo București, fără să fie pe lista favoriților, au câștigat turneul de dublu, după o finală la discreția lor, scor 6-3, 6-1, cu o altă pereche care nu a fost favorită, Vladimir Cuc și Ion Straciuc, ambii de la CSM Oradea. La fel de scurtă a fost și finala pentru locul 3, în care Matei Palcău și Luca Constantin au trecut cu 6-3, 6-0, de perechea Zoltan teszari (CSM Oradea)/Andrei Voican (CS Târgoviște).

În fine, în turneul de dublu mixt, în finală, după o luptă incredibilă, ave să se impună, cu 1-6, 6-4, 15-13, perechea Cara Mester (CS Marc Tenis)/David Gheorghe, în fața favoriților nr. 2, de la CS Dinamo București, Fatima Keita și Mihnea Petru Zaharia. Locul 3 a revenit perechii Lavinia Tănăsie/Matei Palcău, care a beneficiat de neprezentarea echipei Silvia Costache (CS Dinamo București)/Alexandru Stupar.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU FETE

REZULTATE FINALE DUBLU BĂIEȚI

REZULTATE FINALE DUBLU MIXT