Filip Jianu este în turul 3 la Roland Garros. Nini Dica pierde și în turneul de dublu

03.06.2019


Meci foarte bun reușit de românul Filip Cristian Jianu, în turul 2 al turneului de simplu rezervat juniorilor, în fața unui brazilian venit din calificări, Mateus Alves, cel care, de altfel, l-a eliminat în acea fază pe Nicholas David Ionel.

De data aceasta, Filip Jianu a fost în mod clar jucătorul mai bun, și după două seturi și doar 63 de minute de joc s-a impus cu 6-4, 6-4.

În următorul meci, în turul 3, Filip joacă împotriva favoritului nr. 3, un american, Brandon Nakashima, meciul fiind programat miercuri. Până atunci, însă, Filip Jianu va juca în primul tur la dublu, meciul lui fiind programat marți, pe terenul 10, a treia partidă a zilei în care meciurile încep la ora 12, ora României. Filip Cristian Jianu și australianul Rinky Hijikata, favoriții nr. 3 în proba de dublu, întâlnesc în primul tur perechea F.Cobolli(ITA)/D.S.Stricker(SUI).

Tot în turneul de dublu, și tot în primul tur, a jucat azi și Nini Gabriel Dica. Compatriotul nostru a făcut pereche cu un jucător din Ungaria, Peter Makk, cei doi fiind învinși cu 6-2, 7-5 de D.Blanch(USA)/C.Lerby(FRA).

Revenind la meciul câștigat cu multă siguranță de sine de către Filip Jianu, iată ce a declarat cel mai bun junior român despre această partidă:"A fost un meci bun pentru mine, în condițiile în care adversarul servea foarte bine și mi-a fost greu să-i fac break, dovadă că i-am făcut doar două brek-uri în tot meciul, câte unul în primul game din fiecare set. Eu sunt mulțumit că am servit bine și am reușit să stau foarte solid pe fundul terenului. Am fost concentrat și atent de fiecare dată când am servit. Acum nu mă gândesc prea departe, la fazele superioare, și prefer să iau meci cu meci. Abia din turul trei pot să spun că începe turneul, mai ales că am un meci greu, cu favoritul nr. 3, care joacă bine. Doar că și eu am jucat bine până acum și sper să fac un meci și mai bun".

În plus, Filip Jianu a vorbit, pentru site-ul FRT, câte ceva și despre relația lui, dar și a celorlalți jucători din lotul României, cu antrenorul federal care îi însoțește la Paris, Alex Cojocaru: "Vorbim tot timpul înaintea meciurilor, iar pentru acest meci chiar mi-a spus la ce să mă aștept. Adversarul meu de azi jucase în calificări cu Nicholas Ionel, iar antrenorul mi-a spus că servește foarte bine și să nu fiu frustrat că nu o să dau extrem de multe retururi în teren, ci doar să mă concentrez la ce am eu de făcut, și anume să-mi țin serviciul. Adversarul de azi chiar a servit tare, dar se vedea că deplasarea îi era mai greoaie și nu ținea multe mingi în teren. Iar mie îmi place să plimb mingea stânga-dreapta..."