Noii campioni ai României la 12 ani - Eva IONESCU şi Gabriel GHEŢU

17.06.2019

Campionatul Naţional de Vară U12 ani de la Braşov s-a încheiat. Noii campioni ai României sunt Eva IONESCU (Tenis Club Curtea de Argeş) şi Gabriel GHEŢU (Viva Tenis Club). 

Eva IONESCU (Tenis Club Curtea de Argeş), cap de serie nr. 1 nu a avut probleme la acest turneu, câştigând toate meciurile în două seturi. Eva a trecut in finală de Vanessa NOCACI (CS Sănătatea Ergolemn), cap de serie nr. 10 cu scorul de 6-2 6-2. În finala mică, Andrada KOMAROV (Asoc. Tenis Club Victor Hănescu), cap de serie nr. 4 a învins-o pe Iris ZBRANCA (LPS-CSS Constanţa), cap de serie nr. 3, cu scorul de 6-4 7-6(4).

 

Finala băieţilor s-a disputat între primii doi favoriţi ai competiţiei, ambii jucători fiind de la acelaşi club, Viva Tenis Club. Gabriel GHEŢU, cap de serie nr. 1 a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de David CARTEPUTREDĂ, cap de serie nr. 2, cu scorul de 3-6 6-1 6-2. Finala pentru locul 3 a fost câştigată de Yannick ALEXANDRESCU (Asoc. Tenis Club Victor Hănescu), cap de serie nr. 3, care a trecut de colegul lui de la acelaşi club Rareş PIELEANU, cap de serie nr. 4, cu scorul de 6-2 6-2. 

 

În proba de dublu fete, Andrada KOMAROV/Iris ZBRANCA, favoritele nr. 2 au învins în finală perechea Eva IONESCU/Ana Maria OANĂ, favoritele nr. 1, cu scorul de 1-6 7-5 10-8. Finala mică a fost câştigată de perechea Alessia FLOREA/Vanessa NOCACI, cap de serie nr. 3, cu scorul de 6-3 6-0, fetele învingând perechea Daria GLIGOR/Maria TEODORESCU, cap de serie nr. 4.

   

În proba de dublu băieţi, Gabriel GHEŢU/David CARTEPUTREDĂ şi-au respectat statulul de cap de serie nr. 1, învingând în finală perechea Yannick ALEXANDRESCU/Rareş PIELEANU, cap de serie nr. 2 cu scorul de 6-3 6-2. Locul 3 a fost câştigat de Vladimir GRINŢESCU/Ştefan HAITA, favoriţii nr. 8, care au trecut de favoriţii nr. 6, Cezar BENTZEL/Adrian NEDELCU, cu scorul de 6-1 2-6 12-10.