Centrul National de Tenis

Centrul National de Tenis


Situat in zona de est a Bucurestiului, in aproprierea Stadionului National din Complexul Lia Manoliu, Centrul National de Tenis se constituie un centru federal de referinta la nivel national in ceea ce priveste pregatirea si sustinerea celor mai valorosi sportivi ai Romaniei.Regulamentul de Organizare si Functionare a Centrului National de Tenis

 

Regulamentul de Organizare si Functionare a Centrului National de Tenis

I. Organizarea Centrului National de Tenis

Centrul National de Tenis (numit in continuare CNT) este baza de pregatire si antrenament a Federatiei Romane de Tenis.

In cadrul CNT se desfasoara pregatirea loturilor nationale, pregatirea sportivilor (independent de nivelul de performanta), turnee si  activitati de agrement. 

II. Facilitati in cadrul CNT

Centrul National de Tenis dispune de:

• 10 terenuri de zgura

• 3 terenuri de greenset in aer liber

• un teren in sala – greenset pe placi de lemn, disponibil pe toata durata anului 

• In perioada anotimpului rece 5 terenuri de zgura si cele 3 terenuri de greenset sunt acoperite de cate un balon presostatic cu aer cald ce permite continuarea activitatii. 

In cladirea principala a CNT se afla birouri ale Executivului FRT, receptia pentru clienti, depozite de materiale sportive.

CNT dispune de monitorizare video a intregii baze sportive si a parcarii.

Facilitatile oferite de Centrul National sunt urmatoarele:

• sala de fitness 

• sauna

• vestiare 

• cabinet de masaj – maseur si fizioterapeut,cu servicii contracost pentru toti clientii si sportivii de performanta din CNT.

• posibilitate de racordare a rachetelor contra cost pentru toti clientii si sportivii din CNT, (exceptia fiind perioadele de pregatire centralizata din CNT unde sportivilor implicati in pregatire, nu li se percepe taxa)

III.  Activitati in cadrul CNT

III.1. Activitate a Federatiei Romane de Tenis:

• Pregatiri centralizate

• Campionate si selectii nationale

• Turnee internationale si alte turnee

III.2. Activitate a Centrului de pregatire:

• Centrul de pregatire din cadrul CNT ofera tuturor celor interesati, servicii pentru practicarea  tenisului.

Pregatirea in cadrul CNT  poate fi desfasurata in regim propriu, cu antrenori individuali (acreditati FRT) sau (si ) cu antrenorii federali.

Programele de pregatire oferite de CNT  sunt organizate in „pachete” de antrenament adresate urmatoarelor  categorii de sportiv

• Minitenis

• Initiere

Aceste pachete de servicii se desfasoara numai cu antrenorii angajati ai CNT.

Orice sportiv sau client are posibilitatea de a se antrena cu un antrenor individual din randul antrenorilor acreditati ai Centrului, sau de a practica tenisul intr-un cadru organizat personal de fiecare dintre ei.

Antrenorii acreditati din CNT sunt considerati cei  care:

• Au carnet de antrenor si taxa de antrenor platita la FRT.

• Sunt deja inscrisi la scoala de antrenori si termina cursurile de 2 ani.

• Sunt atestati international si recunoscuti in Tara  sau au terminat un Colegiu International de profil.

Orice alt antrenor care nu se regaseste in termenii de mai sus, nu poate presta activitate didactica de predare pe terenurile CNT.

III.3. Programarea si desfasurarea activitatilor in cadrul CNT

In cadrul CNT,prioritatatea activitatilor este urmatoarea:

III.3.1.  Activitatea de pregatire centralizata  a loturilor nationale in CNT

Toti jucatorii componenti ai loturilor nationale beneficiaza in mod gratuit de:mingi, teren, baza de pregatire a CNT  si pregatire asistata in perioada convocarilor la pregatirile centralizate organizate de catre antrenorii federali, si (sau)antrenorii colaboratori.

III.3.2.  Activitatea  Competitionala

Campionate si Selectii Nationale, Turnee Internationale  si alte turnee ,etc.

Inainte cu 2 zile de orice competitie organizata in CNT adresata varstei lor,sportivii care participa la aceasta competitie  nu pot beneficia de pregatire contracost, ci se vor programa  la Directorul de Turneu, sau Receptie in spatiul de joc rezervat competitiei respective.

III.3.Pregatirea  loturilor nationale

Toti jucatorii de lot au posibilitatea de a opta pentru antrenamente, care se vor desfasura cu antrenorii individuali  in perioada de iarna  dupa cum urmeaza.

• Loturile de 12 si 14 ani beneficiaza de 3 pozitii pe saptamana gratuit  (in limita disponibilitatii din CNT)

• Loturile de 16, 18, Tineret  beneficiaza de 5 pozitii pe saptamana gratuit (in limita disponibilitatii din CNT)

• Loturile de Fed Cup si Davis Cup beneficiaza de 9-12  sedinte pe sapt gratuit. (in limita disponibilitatii din CNT)

Aceste pozitii se refera la organizarea antrenamentelor  in echipa  a  componentilor  loturilor, si mai putin la cele individuale.Durata unei pozitii poate fi de 1h 30-2h in functie de disponibilitatea din CNT.

Daca sportivii din loturile mentionate doresc ore suplimentare fata de programul FRT , pot beneficia contracost la pretul cel mai mic din baza  in limita disponibilitatii din CNT.

Coordonatorul  Sportiv,  alcatuieste programul de antrenament al tuturor sportivilor care se antreneaza in CNT, pe baza solicitarilor acestora in fiecare zi de vineri  a saptamanii premergatoare in care doresc sa se pregateasca.

Perioadele de desfasurare a competitiilor si/sau a pregatirilor centralizate vor fi anuntate in timp util si se vor oferi variante alternative. 

Alte motive pentru care orele prevazute in abonament nu se pot desfasura – conditii meteo nefavorabile, probleme de sanatate ale sportivilor, participarea la turnee (sportivi din segmentul performanta), sunt luate in considerare de la caz la caz.

III.4. Reguli de conduita aplicabile pentru activitatea desfasurata in cadrul CNT

Toti sportivii si clientii CNT vor folosi echipamentul corespunzator suprafetei de joc / spatiului de antrenament:

- este interzisa intrarea cu pantofi murdari de zgura in cladire, in sala de fitness, precum si pe terenurile de greenset

- este interzisa practicarea de activitate sportiva in cadrul CNT cu incaltaminte neadecvata (incaltaminte cu crampoane)

Este interzisa introducerea in incinta CNT si pe terenurile de sport a bauturilor alcoolice.

Este interzis fumatul in incinta terenurilor de tenis si a cladirilor din CNT.

Sportivii care se antreneaza pe terenurile de zgura au obligativitatea de a reface suprafata de joc in urma antrenamentelor desfasurate.

IV. Regulament de administrare a activitatii sportive

IV.1. Informare

La Receptie, clientii primesc informatii despre pachetele de antrenament (minitenis si initiere) si celelalte servicii ce pot fi contractate (lectii individuale, servicii de racordare, antrenamentul in sala de forta si folosirea saunei etc).

Detalierea si personalizarea acestor servicii se  face, la cerere, impreuna cu Coordonatorul  Sportiv al CNT.

IV.2. Rezervare terenuri

Incheierea contractelor se face impreuna cu coordonatorul  Sportiv al CNT in cazul sportivilor  care se inscriu in programele de antrenament (pe segmentul de minitenis si initiere )si cu receptia  in cazul clientilor care contracteaza prestarea serviciilor de practicare a tenisului in regim particular. 

Terenurile solicitate in mod iregulat (fara contract) pot fi rezervate telefonic, numarul terenului urmand a fi comunicat clientului la Receptie, o data cu efectuarea platii.

V. Regulament de functionare sala de fitness si sauna 

V.1. Accesul in sala de fitness

Sala are capacitate maxima de 10 persoane.

Accesul in sala de fitness este permis in urmatoarele conditii:

• Abonamentele sunt disponibile doar pentru sportivii legitimati care lucreaza cu antrenorii de pregatire fizica colaboratori  CNT si au urmatoarele tarife:

• 1 luna -150 lei (sau la fiecare intrare 10 lei)

• 3 luni-300 lei

• 6 luni 480 lei

• 1 an 840 lei.

• Componentii loturilor nationale au acces gratuit in sala de fitness in perioadele de pregatire centralizata.

• Sportivii care participa la turnee organizate in cadrul CNT au acces gratuit pe perioada turneului;

• Loturile nationale  au acces gratuit cu antrenorii de preg fizica colaboratori FRT; 

• Antrenorii de pregatire fizica acreditati CNT pot folosi sala de fitness pentru pregatirea individuala sau in grup a sportivilor care, in functie de statutul fiecaruia, fie au gratuitate, fie achita taxa de folosire a salii.

• Antrenorii din CNT de tenis pot folosi sala de fitness doar ocazional.

V.2. Responsabilitati asumate la folosirea salii de fitness.

In cazul deteriorarii aparaturii sau a materialelor puse la dispozitie in sala de fitness, persoanele care se fac responsabile vor trebui sa despagubeasca FRT conform legislatiei in vigoare.

Persoanele care folosesc sala de fitness si sauna sunt direct responsabile de starea lor de sanatate si de limitele impuse de aceasta.

Telefon Centrul National de Tenis: 021-324.53.30 sau 0756.16.16.33

Tabel Tarife 2016 Vară


Tabel Tarfie 2017 Iarnă 

Pentru a vizualiza locatia pe o harta interactiva, click aici (o vizualizare mai sugestiva a locatiei se obtine selectand harta in format aerial sau "bird's eye"). Pentru a vizualiza locatia pe o harta statica, click aici. Mijloace de transport in comun: Troleibuzele 86, 90 si autobuzul 104