Campionii ediției 2019 a "BRD Bucharest Wheelchair Tennis", de la Centrul Național de Tenis al FRT

15.08.2019

Federația Română de Tenis, în parteneriat cu COSR, și cu asociațiile MISENA și APPSP, a organizat "BRD Bucharest Wheelchair Tennis" și în 2019,  zeci de sportivi jucând la Centrul Național de Tenis din cadrul FRT, în perioada 12-15 august 2019, în cadrul unui puternic turneu de tenis din Circuitul ITF Wheelchair, rezervat jucătorilor de tenis în scaun cu rotile.

Campionul la simplu în acest an este polonezul Kamil Fabisiak, favoritul nr. 1, care a dispus în finală cu 6-0, 4-6, 6-2, de Adam Berdichevsky, din Israel, cap de serie nr. 2.

În turneul de simplu al fetelor s-a impus o jucătoare din Italia, Marianna Lauro, cap de serie nr. 3, cea care, în finala cu favorita principală, Busra Un, din Turcia, a recuperat după ce a pierdut primul set pentru a se impune în final cu 2-6, 6-2, 6-2.

Meciuri frumoase au fost și în cele două finale de dublu, la feminin impunându-se perechea  Marianna Lauro (ITA) / Vanessa Ricci(ITA), 6-2, 6-4, în fața perechii Charlotte Fairbank (FRA) / Christina Pesendorfer (AUT), în vreme ce finala masculină a fost câștigată cu  6-4, 6-2, de favoriții nr. 3, italienii Luca Arca și Ivan Tratter, în fața unei perechi braziliano-spaniole, Rafael Medeiros / Enrique Siscar Meseguer, capii de serie nr. 1.

Turneul Quads, la masculin, a fost câștigat de Yosi Sadon, din Israel, cu trei victorii din tot atâtea partide.

Sponsorul principal al turneului de la București a fost BRD Groupe Societe Generale România, iar pe lista sponsorilor și partenerilor pentru turneul de la București s-au regăsit: BRD Asset Management, NetBet, Carrefour, Card Oil Avantaj, Fru-Fru, Mobexpert și BGS.

Ceremonia de premiere a fost oficiată de Lavinia Nuțeanu,  Experience Communication Manager la BRD Groupe Societe Generale România, de Ion Șerban, președintele Comisiei de Wheelchair Tennis din cadrul Federației Romane de Tenis, și de Alex Berbec, directorul turneului de la București.

Pentru "BRD Argeș Wheelchair Open", turneul de la Pitești, programat în perioada 16-19 august 2019, și organizat de FRT, în parteneriat cu Asociația Primii Pași spre Performanță și Tenis Club AS Pitești, pe lista partenerilor sunt Consiliul Județean Argeș, Primăria Mioveni, Primăria Bascov, Asociația Omenilor de Afaceri Argeș, iar sponsorii competiției sunt: BRD Groupe Societe Generale România, BRD Asset Management, Dedeman, Dr. Oetker, Farmec, Elite Slots Pitești, Decathlon Pitești, Auchan Bradu, Bella Romania, Mobexpert și Conarg AG.