Cristian Marton campion la simplu - primul titlu TE U14 şi Ioana Cristea/Carmen Herea campioane la dublu la TE Bright Tennis Trophy U14 Constanţa

18.08.2019

Turneul Bright Tennis Trophy şi-a desemnat câştigătorii probelor de simplu şi dublu.

Românul Cristian MARTON (Dinamo Bucureşti), cap de serie nr. 5, l-a învins în finală pe favoritul 6, englezul Hugo COQUELIN, cu scorul de 0-6 6-3 6-1. Semfinalişti au fost Robert GUNĂ (CSM Craiova), favorit 3, care a fost învins de Hugo Coquelin cu scorul de 6-4 6-4 şi Ilie CAZAC (Republica Moldova), favoritul 7, care a pierdut de la Cristian Marton cu scorul de 5-7 1-6.

Finala de fete a fost câştigată de Anastasiia FIRMAN (Ucraina), principala favorită, care a trecut în finală de românca Carmen HEREA (LPS-CSS Constanţa), favorita 3, cu scorul de 3-6 6-3 6-1. Semifinaliste au fost româncele Alessia IONICĂ (LPS-CSS Piteşti), învinsă de Herea cu 6-2 6-1 şi Andreea MOISE (LPS-CSS Constanţa), învinsă de Firman cu 6-4 6-1.

La dublu băieţi perechea Hugo COQUELIN/Robert GUNĂ, cap de serie nr. 2, a ieşit campioană după o finală extrem de disputată învingând perechea Ilie CAZAC/Pavel MARINOV, cap de serie nr. 3, cu scorul de 7-6(0) 5-7 11-9. Perechile semifinaliste au fost  Albert CHIBULCUTEAN/Vlad ROMAN şi Mihnea MAFTEI/Radu ŢURCANU.

Finală românească în proba de dublu fete, unde perechea Carmen HEREA/Ioana CRISTEA, cap de serie nr. 2, au trecut de perechea Shara IANCU/Anca SAUCIUC, cu scorul de 2-6 6-4 10-5. Perechile semifinaliste au fost Maria ALDEA WESSELY/Ruxandra BERTEA (România), cap de serie nr. 4 şi Aliya ABBAS(Republica Moldova)/Anastasiia FIRMAN(Ucraina), cap de serie nr. 1.