Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, despre meciul cu Rusia: "Obiectivul nostru principal este ca Simona Halep să joace pentru România"

21.08.2019


Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, se declară mulțumit de tragerea la sorți a play-off-ului pentru turneul final Fed Cup de anul viitor, și consideră că este foarte important pentru noi ca Simona Halep să fie în echipa României în întâlnirea cu Rusia: "Cel mai important pentru noi, după această tragere la sorți, este că jucăm acasă, cel mai probabil la Cluj-Napoca, acolo unde avem de partea noastră publicul, iar atmosfera este incredibilă. În ceea ce privește Rusia, este clar că vorbim despre o adversară foarte puternică, cu multe jucătoare tinere și valoroase, cu 11 reprezentante în Top 100 WTA la simplu, cu jucătoare de dublu de asemenea în top și, iată, cu Kuznetsova în mare revenire de formă.

În ceea ce ne privește, principalul obiectiv este să o avem pe Simona Halep în echipă, pentru a ne mări considerabil șansele. Să nu uităm că și noi avem o echipă foarte exprimentată, cu jucătoare valoroase care au fost în Top 100 sau sunt foarte aproape de aceste poziții. Le avem, apoi, pe Patricia Țig și pe Gabi Ruse, două jucătoare tinere care vin puternic din urmă, cu rezultate bune în ultima vreme, iar aceasta înseamnă că și România poate prezenta oricând o echipă foarte valoroasă. Dar, repet, pentru a ne crește șansele, este foarte important ca Simona să joace pentru România".

Alina Cercel-Tecșor:”Avem încredere în fetele noastre și în ceea ce poate face această echipă”

Și pentru Alina Cercel-Tecșor, antrenorul echipei noastre de Fed Cup, faptul că jucăm acasă este un mare avantaj: ”Tragerea la sorți ne avantajează pentru că jucăm acasă, dar Rusia este o echipă omogenă, puternică și foarte periculoasă. Pentru noi  este încă un eveniment important pe care îl organizează Romania și un moment foarte bun pentru tenisul feminin din țara noastră.

Ca întotdeauna, avem încredere în fetele noastre și în ceea ce poate face aceasta echipă, și avem timp, până în luna februarie, să vedem cum vor evolua jucătoarele noastre, pentru a alinia cea mai bună echipă posibilă pentru acest play-off important pentru viitorul acestei naționale a României”.