Cluburile Dinamo București și ATC Elite Târgu Jiu au câștigat Campionatul Național pe Echipe U14

05.09.2019


Centrul Național de Tenis a găzduit ediția 2019 a Campionatului Național pe Echipe U14, o competiție dominată categoric de două echipe, Dinamo București, la fete, și ATC Elite Târgu Jiu, la băieți.

În turneul fetelor, cu trei victorii din trei posibile - 5-0 cu Academia de Tenis Herăstrău și 4-1 atât cu ATC Elite Tg. Jiu cât și cu AS CS Politenica București, Dinamo București a devenit noua campioană. Pentru clubul din București au jucat Alexia MĂRGINEAN, Mara GAE, Briana SZABO, Iulia Andreea IONESCU și Sophie Izabele JURCĂ, căpitan nejucător fiind Andrei Leonard MĂRCUȚ.

Locul doi, cu două victorii, 4-1 cu Academia de Tenis Herăstrău și 3-2 cu ATC Elite Tg. Jiu, a fost ocupat de echipa celor de la AS CS Politehnica București, respectiv Patricia GOINA, Ruxandra BERTEA, Theodora STĂNCESCU, Clara CIRLAN, Gloria IVANCIU și Sara OLTEANU. Căpitanul nejucător a fost Sebastian STOICA.

În fine, locul 3 a revenit celor de la ATC Elite Tg. Jiu, care au trecut cu 3-2 de Academia de Tenis Herăstrău în meciul decisiv pentru medaliile de bronz. Pentru echipa din Târgu Jiu au jucat Cara MEȘTER, Ioana SAVA, Sara PISTOL, Alexandra NEACȘU și Valentina MERKU. Florin MOGOE a fost căpitanul nejucător.

Locul trei în turneul fetelor, clubul Elite Târgu Jiu și-a luat revanșa în turneul băieților, cu trei victorii categorice, toate cu 5-0, împotriva celor de la AS TC Victor Hănescu, Tenis Club București și ACS Elite Tenis Pantelimon. 

Andrei FIRARU, David GHEORGHE, Cristian MARTON, Teodor Călin STIRBU, Constantin RADU și Ștefan Alexandru PETCU sunt campionii acestei ediții, Ștefan PIȚIAN fiind căpitanul nejucător al acestei valoroase echipe.

AS TC Victor Hănescu a terminat pe locul 2 această competiție, cu două victorii, ambele cu 5-0, împotriva celor de la Tenis Club București și ACS Elite Tenis Pantelimon, echipa medaliaților cu argint fiind formată din Radu David TURCANU, Tudor Narcis POPOVICI, Mihnea Robert MAFTEI, Rareș Teodor PIELEANU și Petru BERCIU, căpitanul nejucător fiind Adrian-Andrei TOMA.

În fine, pe locul trei în turneul băieților s-a clasat Tenis Club București, după victoria, 3-2, împotriva celor de la ACS Elite Tenis Pantelimon. Dragoș BUCURESCU, Bogdan PRECUPESCU, David GUȚĂ, Eduard IASNIC și Thomas CRETEANU au jucat pentu echipa din București, căpitanul nejucător fiind Victor GHEORGHIU.

Directorii de turneu de la acest Campionat Național pe Echipe U14 au fost Andrei Mlendea și Alex Dedu, arbitrul principal a fost Mihaela Testiban, ajutată de Herve Madramany, Dumitru Bucur, Tudor Antonescu și Răzvan Enescu.

REZULTATE FINALE CNE U14 2019