"Cupa Născut pentru Sport 2019", un adevărat succes. Alina Tecșor: "Copiii au fost minunați". Sfaturi de la Elena Ruse pentru viitorii jucători de tenis

21.09.2019

Federația Română de Tenis, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, alături de Asociația Junior Sport, prin Revista „Născut pentru Sport", și cu participarea a 7 cluburi de tenis din București și Ilfov, a organizat cea mai mare selecție de identificare a talentului la tenis, la Centrul Național de Tenis din București.

Aproximativ 200 de copii s-au înscris la această selecție, una realizată și cu implicarea câtorva reputați specialiști: Adriana Iancu și Pierre Joseph de Hillerin, de la S.C Informație pentru Sport și Performanță SRL, Cristina Ciurea și Andrei Dragomir, de la Institutul National de Cercetare pentru Sport, Anca Ionescu și Alex Moșoi, de la Universitatea Transilvania din Brașov - Facultatea de Educație Fizica și Sporturi Montane, precum și Horia Centru, de la SC Ziper Sport SRL - Importator Opto Jump.

Elena Gabriela Ruse și Alexandra Dulgheru s-au implicat și ele  în buna desfășurare a acestei, iar reprezentanții celor 7 cluburi sportive participante, Tenis Prim Club, ACS Tenis Masters, Daimon Sport Club, ACS Politehnica, Tenis Club 2000, ACS Tennis Team Bucuresti și AS Club Elite Tenis Pantelimon, au anunțat numele celor care au primit, printre altele, câte o bursă pentru un an, discount-uri de susținere, și, din partea Federației Române de Tenis și a sponsorilor, medalii și numeroase premii surpriză: 

Sectorul 1

1. Oproiu Ilinca
2. Catia Repetu
3. Darius Ioan Chermenschi
Premiu Special - Teodor Ivan

Sectorul 2

1. Vasilescu Andrei
2. Dorobanțu Angela
3. Cosoiu Andi
Premiu Special - Vasilescu Sara

Sectorul 3

1. Alexandru Ingrid
2. Maria Ploaie
3. Toma Coman
Premiu Special - Alex Burcea

Sectorul 4

1. Nakov Patrick
2. Cruicu Alexandru
3. Beldiman Letiția
Premiu Special - Bacargiu Miruna

Sectorul 5

1. Kurta Patricia
2. Miess Ehren
3. Rentea Sofia

Premiu Special - Laslo Dania Alexia Maria
Premiu Special - Motricitate- Gavriliu Adam

Sectorul 6

1. Nenu Teodora
2. Frumosu Iulia
3. Frumosu Daria
Premiu Special - Alexandra Jalbă

Ilfov

1. Caraiani Vlad
2. Ceamuru Rebeca
3. Voiculescu Sofia
Premiu Special - Șchiopu Tudor.

Evenimentul de la Centrul Național de Tenis a reprezentat un moment foarte important în viața tuturor copiilor care au participat, iar pentru Alina Tecșor, vicepreședintele FRT, a fost un succes: "Am avut peste 200 de copii la această selecţie și mi-am dorit ca toţi aceşti copii pe care să aibă un zâmbet pe faţă şi să îi vedem fericiţi. Sper că am reușit, azi, să îi învăţăm să iubească acest sport, pentru că fără pasiune nu poţi face nimic mai târziu. Simona Halep ne-a dat tricouri să le dăm copiilor pentru această acţiune, şi copiii sunt foarte încântaţi".

Sfaturi pentru viitorii jucători de tenis ai României au venit și de  jucătoarea noastră din Circuitul WTA, Elena Gabriela Ruse: "Le propun în primul rând să se bucure de acest sport, pentru că este un sport foarte frumos şi până la performanţă mai e mult. Eu o admiram pe Maria Şarapova, a fost idolul meu în copilărie, acum lucrurile s-au schimbat un pic, am mai mulţi idoli. Îmi doresc din tot sufletul ca din toată gaşca asta de copii, care au venit într-un număr atât de mare, să reuşească măcar câţiva. Suntem foarte multe jucătoare bune, suntem o generaţie de excepţie. Simona Halep ne-a dovedit că se poate şi suntem din ce în ce mai motivate. Şi cred că şi copiii sunt motivaţi să ajungă şi ei ca Simona. Dacă nu aş fi făcut sport aş fi cântat pentru că am fost cântăreaţă până la vârsta de 11 ani, dar atunci a trebuit să aleg între sport şi muzică. Şi am ales tenisul".

Ceremonia de premiere de la finalul acestei acțiuni, una foarte așteptată, s-a bucurat de prezența Alexandrei Dulgheru, cea care a jucat zeci cu minute cu toți copiii care și-au dorit acest lucru, și s-a fotografiat alături de toți premianții ediției 2019 a Cupei ”Născut pentru Sport”.