Nicholas David Ionel, campion la Târgu Mureș, al doilea titlu ITF 15 K consecutiv. Dica Nini Jr. și Cezar Cretu, noii campioni de dublu

22.09.2019


La mijlocul lunii octombrie juniorul român Nicholas David Ionel va împlini 17 ani, dar s-a consacrat, deja, ca un jucător cu viitor în circuitul profesionist. În două săptămâni consecutive, la două turnee ITF 15 K organizate în România, Nicholas nu a pierdut niciun meci, și, astfel, și-a trecut în palmares două titluri de campion la simplu.

După ce s-a impus la turneul ITF 15 de la Braşov, Ionel a jucat astăzi finala de la ITF 15 K de la Târgu Mureș, "Novitas 3D City Cyclomedia by Technology".

A fost o finală extrem de spectaculoasă, întinsă pe aproape trei ore de joc, cu un rezultat fericit pentru Nicholas David, care a revenit după ce a pierdut primul set. Compatriotul nostru s-a impus cu 6-7(1), 7-5, 6-4, în fața favoritului nr. 3, Juan Ignacio Galarza, din Argentina, și în curând va ajunge foarte aproape de Top 700 ATP.

În turneul de dublu, unul cu multe echipe din România la start, s-au impus juniorii Cezar Crețu și Nini Gabriel Dica, care au câștigat finala de dublu 100% românească după o partidă foarte disputată cu perechea Bogdan Ionuț Apostol/ Petru-Alexandru Luncanu.

Chiar dacă au pierdut primul set, Dica și Crețu au revenit pentru a se impune în final cu 4-6, 7-6(7), 10-7. Pentru campionii de la turneul "Novitas 3D City Cyclomedia by Technoloy" acesta este primul titlu ITF din carieră.