Dan Tomescu și Andreea Mitu, noii campioni ai României. Victor Cornea/ Alexandru Jecan și Ilona Ghioroaie/Oana Corneanu, campionii României la dublu

29.09.2019

Campionatele Naționale Individuale de Seniori ale României, ediția 2019, au ajuns la final, cei mai buni jucători fiind, în acest an, la simplu, Andreea Mitu și Dan Alexandru Tomescu.


Finala de simplu la feminin, una foarte disputată, întinsă pe trei seturi, a fost câștigată de Andreea Mitu, de la CSM București, care a trecut cu 7-5, 4-6, 6-3, de Ilona Ghioroaie, de la CS Universitar Pitești, campioana de anul trecut.


Finala mică, pentru locul 3, nu s-a mai jucat, medalia de bronz revenindu-i Oanei Simion, de la CS Dinamo București, care a beneficiat de retragerea colegei de club, Irina Fetecău.

Tot de la CS Dinamo București vine și noul campion de simplu al României, Dan Alexandru Tomescu, învingător în doar două seturi, 6-2, 6-2, în finala jucată împotriva lui Victor Cornea, de la CS TC Pamira. 

În finala mică, pentru medalia de bronz, s-a impus tot în două seturi, 6-3, 6-4, Alexandru Jecan, de la CS Universitatea Cluj, în fața campionului de anul trecut, Victor Crivoi, de la CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov.

Învinsă în finala de simplu a fetelor, Ilona Ghioroaie are, totuși, în palmares, un titlu de campioană și în 2019, pentru că s-a impus în finala de dublu a fetelor. Ilona a făcut pereche cu Oana Corneanu, de la Daimon Sport Club, cele două fiind favoritele nr. 2, iar în finală au trecut cu 2-6, 6-1, 10-4, de favoritele nr. 5, Ilinca Amariei (CS Dinamo București)/Alessia Ciucă (CS Sport 4 Fun Timișoara).

Finala mica nu s-a mai jucat, medaliile de bronz fiind câștigate de perechea Gabriela Tătăruș (CS Dinamo București)/Ana Mihăilă (ACS Sense Roman).

Calificați în cele două finale de la simplu, Victor Cornea și Alexandru Jecan au jucat și finala de dublu, pe care au câștigat-o fără prea mari emoții. A fost 6-3, 6-0, pentru favoriții nr. 1 în fața capilor de serie nr. 3, Dragoș Dima, de la CSM București, și Petru Luncanu, de la CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov.

Finala pentru locul 3 în turneul de dublu masculin a fost una foarte disputată, Vasile Antonescu, de la CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov, și Cezar Crețu, de la CS Dinamo București, reușind să se impună cu 2-6, 6-3, 10-8, în fața perechii Bogdan Apostol (CSM București)/Patrick Grigoriu (CSA Steaua București).

În fine, ziua a fost încheiată de finala mare a turneului de dublu mixt, una care a adus noi medalii pentru Andreea Mitu și Victor Cornea. Cei doi au fost favoriții nr. 1 și și-au respectat din plin statutul, impunându-se cu 7-6(1), 6-4, în finala cu Vasile Antonescu și Gabriela Tătăruș.

Meciul pentru locul 3 nu s-a mai jucat, medaliile de bronz fiind primite de Patrick Grigoriu și Alessia Ciucă.

Cătălina Cristea și Alex Dedu a fost directorii de turneu, Sebastian Sofronie a fost arbitrul principal, ajutat pe durata concursului de colegii săi Dragoș Moisi, Dragoș Buzoianu, Cosmin Lauran, Ioanid Gună și Georgiana Voicu, iar Ana Dedu a fost fizioterapeutul acestor Campionate Naționale. Premierea a fost efectuată și de Raluca Băcescu, organizator evenimente sportive FRT.

TABLOU FINAL SIMPLU FEMININ

TABLOU FINAL SIMPLU MASCULIN

TABLOU FINAL DUBLU FEMININ

TABLOU FINAL DUBLU MASCULIN

TABLOU FINAL DUBLU MIXT