Precizări importante pentru membrii afiliați FRT: Adevărul despre procesul privind înregistrarea noilor organe de conducere

23.10.2019

Afirmația domnului Marius Vecerdea, conform căreia dosarul privind înscrierea noilor membri ai organelor de conducere "a fost întors la Tribunalul București pentru faptul că procedurile au fost viciate" este una nereală, de tip fake news.
În realitate, domnul Vecerdea a rugat instanța să îi acorde o amânare pentru că a formulat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii Tribunalului București, susținând că nu ar înțelege la ce se referă acesta. Dispozitivul este de fapt clar, cererea de înregistrare a noilor organe de conducere a fost admisă, iar domnul Vecerdea tergiversează cât poate soluționarea apelului prin formularea de cereri abuzive:

• La primul termen din judecată din apel - 16.10.2019, domnul Vecerdea a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare.

• La al doilea termen din apel - 23.10.2019, domnul Vecerdea a invocat necesitatea soluționării de către Tribunalul București a cererii sale de lămurire dispozitiv.

Pentru astfel de cereri, FRT va solicita amendarea părții în culpa ACS Tenis Club Pamira - aspectul nu constituie o noutate, ACS Tenis Club Pamira fiind deja amendată de instanțele judecătorești pentru exercitarea de drepturi procesuale cu o vădită rea-credință - http://portal.just.ro/300/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30000000000536855&id_inst=300 

Totodată, cunoscând faptul că finanțarea MTS este suspendată până la soluționarea definitivă a cererii de înscriere și încercând să amâne cât mai mult acest moment, diverse entități formulează noi cereri de apel în preziua fiecărui termen acordat, invocând apoi necesitatea de a fi citați pentru a se prezenta la proces. Dacă la termenul din 16.10.2019, noua cerere de apel a fost formulată Asociația Clubul Sportiv Voința, prin domnul Bujor Socoteanu, la termenul din 23.10.2019 a fost cazul Clubului Sportiv Școlar Slobozia, prin domnul Gotea Ionuț. Ambii domni au avut diligența de a depune cererea în preziua termenului, însă nu s-au prezentat în sală, pentru a obține amânarea pricinii. Astfel de demersuri, formulate cu o vizibilă rea-credință, prelungesc în mod abuziv intervalul de timp în care finanțarea FRT este suspendată.

Următorul termen acordat în fața Curții de Apel este de 11.12.2019, dosarul aflându-se în continuare în desfășurare pe rolul instanței de apel.