David Carteputredă, dublu campion în Turcia. Andrada Komarov , finalistă la simplu la un turneu Tennis Europe U12 de Categoria 1

19.11.2019


Evoluții extraordinare pentru doi dintre cei mai valoroși jucători români de la Categoia U12, în Turcia, la "GD Tennis Cup", turneu Tennis Europe de Categoria 1 găzduit de Antalya.

David Carteputredă, jucătorul celor de la Viva Tenis Club, a avut un parcurs perfect în turneul de simplu în care, până în finală, pierduse doar 5 game-uri în patru meciuri. A fost 6-0, 6-0, cu turcul Doruk Gorur, 6-2, 6-1, cu un alt turc, Mars Argun, apoi, din nou, un 6-0, 6-0, cu Eray Cebeci, și el din Turcia, pentru ca, în semifinale, să treacă la fel de sigur de el, cu 6-1, 6-1, de ucraineanul Pavlo Ryshty.

Finala de simplu, jucată împotriva unui rus, Egor Pleshivtsev, nu a fost nici ea prea complicată, David reușind să se impună cu un categoric 6-3, 6-1.

Cei mai buni jucători din turneul de simplu, cei doi finaliști, au făcut pereche în turneul de dublu, reușind să câștieg și acest trofeu, fără să mai joace, chiar, pentru că atât adversarii din semifinale, cât și cei din finală, nici nu s-au mai prezentat.

Evoluție foarte bună și pentru Andrada Komarov, de la Asoc. TC Victor Hănescu, în turneul de simplu al competiției din Turcia, compatrioata noastră fiind învinsă doar în finală, după un meci foarte disputat, cu 7-5, 6-2, de rusoaica Anastasia Rozhkova.