„Tenisul în şcoala ta” a început, în Dolj, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”

12.12.2019

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova a fost, în urmă cu câteva zile, prima gazdă, din Dolj, a unui program derulat de Federaţia Română de Tenis din România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Este vorba de proiectul „Tenisul în şcoala ta", prin care se caută tinere talente, care pot atinge performanţa, cu vârsta cuprinsă între 6 - 10 ani.

Federaţia Română de Tenis (FRT) a încheiat un protocol de colaborare, în septembrie 2019, cu Ministerul Educaţiei Naţionale (actualul Ministerul Educaţiei şi Cercetării), prin care se caută tinere talente, venind şi pe performanţele extraordinare obţinute de Simona Halep, în şcoli. FRT îşi propune un program de introducere a programului de tenis, gratuit, în timpul orelor de educaţie fizică şi sport.

"Baza materială necesară desfăşurării acestor ore de pregătire în şcoală va fi furnizată de antrenorii implicaţi în activitate, şcoala neavând nicio obligativitate în acest sens. Ne propunem ca antrenorii acreditaţi de FRT să desfăşoare cel puţin o oră pe săptămână cu elevii claselor 0 - IV", se arată în adresa nr. 1947/14.10.2019, trimisă de FRT. La Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti" din Craiova , s-a desfăşurat , zilele trecute, prima descindere de acest fel. Copiii , însoţiţi de părinţi, au asistat la demonstraţii de tenis, în vederea racolării celor mai talentaţi.

„La „Buzeşti", a fost începutul. La nivel naţional, au fost selectate 50 de cluburi, care sunt în căutare de viitori performeri, de la vârste mici (6 - 10 ani). Se va merge în toate şcolile, inclusiv în judeţ, pentru a selecta viitorii campioni, din fiecare judeţ urmărind să găsim minimum şase copii cu potenţial. Aşteptăm colaborarea cât mai multor instituţii de învăţământ, aşa cum am avut la „Fraţii Buzeşti". Este un proiect important şi, suntem siguri, că va aduce rezultate", a precizat Victor Stănică, managerul unui club de tenis, care îi poartă numele, selectat în program.

GALERIE FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK A FRT

TEXT: Cuvântul Libertății