Mihai Alexandru Coman, o nouă performanță excepțională: Juniorul român a câștigat celebrul turneu Eddie Herr International Junior Tennis Championships

07.12.2019

Românul Mihai Alexandru Coman, cel mai bun jucător din Europa la 14 ani, a reușit un turneu perfect în SUA, la celebrul "Eddie Herr International Junior Tennis Championships", trecându-și în palmares unul dintre cele mai valoroase trofee pentru un jucător de tenis.

Cap de serie nr. 1, în Florida, Alex și-a respectat din plin statutul de favorit în turneul U14, reușind să câștige primele două meciuri cu același scor, 6-0, 6-1, în fața unui american, Easton Horricks, și a unui bulgar, George Lazarov, pentru ca din faza optimilor să elimine favoriții unuul câte unul: 6-3, 6-2 cu mexicanul Diego Schtulmann (nr. 13), 6-4, 2-6, 6-3, cu britanicul Fabio Nestola, nr. 11, în sferturi, și un categoric 6-1, 6-2, cu favoritul 4, Juan Carlos Prado Angelo, din Bolivia.


Finala jucată împotriva unui american, Benjamin Kreynes, cap de serie nr. 12, a fost controlată tot timpul de compatriotul nostru, care s-a impus în doar două seturi, cu 6-3, 7-6(3).

Multiplu campion național, Mihai Alexandru Coman, jucătorul celor de la CS Dinamo București, a confirmat, acum, în SUA, că este unul dintre cei mai valoroși jucători din lume.

În proba de dublu Alex a făcut pereche cu americanul Sean Daryabeigi, fiind capi de serie nr. 1. Perechea s-a oprit în sferturile de finală, unde a pierdut de la americanii Santiago Muhala/Paris Pouatcha cu scorul de 3-6 6-3 7-10.

Următorul turneu pentru Alex este "The Junior Orange Bowl International Tennis Championship U14", care se desfăşoară în perioada 14-23 decembrie 2019, la Coral Gables - Florida.

La competiţia destinată juniorilor U18 a turneului de Grad 1 "Eddie Herr International Junior Championship", desfăşurat pe zgură, ţara noastră l-a avut reprezentant pe tabloul principal pe Sebastian Gima(Asoc Tenis Club Bright Constanţa) locul 69 ITF şi favoritul 15 care s-a oprit în turul 3, fiind învins de argentinianul Thiago Tirante, favoritul 2, cu scorul de 6-2 6-2.