"Marea victorie" a ACS Tenis Club Pamira era de fapt un abuz de drept! Clubul lui Marius Vecerdea, amendat de Tribunalul București

09.12.2019

La data de 23.10.2019, reprezentantul ACS Tenis Club Pamira anunța întreaga opinia publică asupra unei mari <<victorii>> - dosarul privind înscrierea noilor membri ai organelor de conducere ar fi "întors la Tribunalul București pentru faptul că procedurile au fost viciate".

 

Am arătat la acel moment că afirmația este una nereală, de tip fake news - domnul Vecerdea a rugat instanța să îi acorde o amânare pentru că a formulat o cerere de lămurire a dispozitivului hotărârii Tribunalului București, susținând că nu ar înțelege la ce se referă acesta.

 

La data de 6.12.2019, Tribunalul București a respins cererea de lămurire a ACS Tenis Club Pamira și a aprobat cererea FRT de amendare judiciară a acestuia pentru introducerea cu rea-credință a unui cereri vădit neîntemeiate.

 

Este dovedit acum pe cale judecătorească că ACS Tenis Club Pamira a acționat cu rea-credință pentru a obține amânarea soluționării definitive a procesului privind înscrierea membrilor noilor organe de conducere ale FRT, cunoscând bine faptul că finanțarea MTS este suspendată până la soluționarea definitivă a cererii de înscriere și încercând să amâne cât mai mult acest moment.

 

De altfel, acest procedeu este utilizat constant de reprezentantul ACS Tenis Club Pamira:

  • La primul termen din judecată din apel - 16.10.2019, ACS Tenis Club Pamira a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare.
  • La al doilea termen din apel - 23.10.2019, ACS Tenis Club Pamira a invocat necesitatea soluționării de către Tribunalul București a cererii sale de lămurire dispozitiv, cerere pentru care Tribunalul București i-a aplicat o amendă judiciară pentru abuz de drept.

Totodată, în încercarea constantă de a tergiversa amânarea soluționării definitive a dosarului de înscriere a noii conduceri, diverse entități formulează noi cereri de apel în preziua fiecărui termen acordat, invocând apoi necesitatea de a fi citați pentru a se prezenta la proces. Dacă la termenul din 16.10.2019, noua cerere de apel a fost formulată Asociația Clubul Sportiv Voința, prin domnul Bujor Socoteanu, la termenul din 23.10.2019 a fost cazul Clubului Sportiv Școlar Slobozia, prin domnul Gotea Ionuț. Ambii domni au avut diligența de a depune cererea în preziua termenului, însă nu s-au prezentat în sală, pentru a obține amânarea pricinii. Astfel de demersuri, formulate cu o vizibilă rea-credință, prelungesc în mod abuziv intervalul de timp în care finanțarea FRT este suspendată.

Urmare a amenzii judecătorești care i-a fost deja aplicată, Federația Română de Tenis solicită public clubului ACS Tenis Club Pamira, prin reprezentantul său domnul Marius Vecerdea:

  1. Să înceteze demersurile de tergiversare a soluționării dosarului nr. 19672/3/2019 aflat pe rolul Curții de Apel București cu termen la 11.12.2019.
  2. Să înceteze demersurile de dezinformare a opiniei publice.

București, 9.12.2019”.