Andreea Soare și Yannick Alexandrescu, noii campioni ai României la U11

13.12.2019


Campionatele Naționale Individuale de Iarnă 2019, găzduite de terenurile de hard din cadrul Centrului Național de Tenis al FRT, au adunat la start aproape pe toți cei mai buni jucători români de la această categorie de vârstă, și, astfel, am avut parte de un turneu foarte puternic, cu mulți jucători valoroși pe tablourile de joc.

În concursul de simplu al fetelor, la finalul unui turneu în care nu a pierdut niciun set, s-a impus Andreea Soare, de la Asoc. Tenis Club Bright. Andreea, favorita cu nr. 2, a câștigat cu 6-4, 6-2, finala cu principala favorită a turneului, Alexia Tatu, de la CS Ten Club Tenis Buzău.

În finala mică, pentru locul 3, s-a impus Giulia Popa, de la CSM Oradea, care a trecut cu 6-2, 6-2, de Sara Dragnea, de la Tenis Club Enache.

Situație asemănătoare și în concursul de simplu al băieților, câștigat de Yannick Alexandrescu, de la LPS-CSS Constanța, care nu a pierdut niciun set. Cel mai echilibrat meci jucat de principalul favorit al turneului a fost chiar finala, în care s-a impus cu 7-5, 6-3, în fața favoritului nr. 2, Sergiu Urzică, de la Club Spotiv Municipal Moinești.
În finala mică, pentru medalia de bronz, s-a impus Matei Todoran, de la CS Hărnuț Radu TC, cap de serie nr. 4, cu 6-2, 7-5, în fața lui Denis Duță, de la ACS Pro Sport 2009.

Situație interesantă și în cele două turnee de dublu, la fete și la băieți, campionii de la simplu fiind, în acest an, și campioni de dublu.

Astfel, Andreea Soare a făcut pereche cu Alexia Tatu, cele două fiind și favoritele nr. 1, statut pe care și l-au și respectat. Andreea și Alexia au trecut în finală cu 6-1, 4-6, 10-5, de favoritele nr. 2, Mateea Minculescu (AS CS AS Club Politenica)/Ilinca Sagmar (AS Club Sportiv Dax). În finala mica, Ingrid Sănduleasa și Cristina Mitran, ambele de la AS Club Sportiv Elite Tenis, au trecut cu 6-1, 6-0, de perechea Ioana Preda (Clubul Sportiv al Tineretului Vâlcean)/Samira Rusei (LPS-CSS Pitești).

Yannick Alexandrescu, campionul de la simplu, a făcut pereche la dublu cu Cezar Bentzel, de la CSS Făgăraș. Favoriți 1, cei doi s-au impus în finala mare cu 6-2, 7-6(4), în fața favoriților nr. 2, Sergiu Urzică și Rareș Rugină (CSSFocșani). Finala mica a fost câștigată, la mare luptă, cu 6-7(5), 6-1, 10-4, de perechea David Popa (AS Club Sportiv Elite Tenis)/Toma Neagu (Asoc Altius Tenis Club) în fața perechii Denis Duță/Luca Tuica (CSM Craiova).


TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI