Alexia Mărginean și Teodor Știrbu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de Iarnă U13

20.12.2019


Campionatele Naționale Individuale de Iarnă U13, desfășurate pe terenurile de hard de la Centrul Național de Tenis al FRT, s-au încheiat cu victoriile a doi dintre cei mai talentați jucători de până în 13 ani pe care îi are tenisul românesc.

Alexia Iulia Mărginean, de la CS Dinamo București, favorită nr. 1 în turneul de simplu, a avut emoții doar în primul tur, în care a fost nevoită să revină după ce a pierdut primul set, pentru ca până la finalul turneului să nu mai piardă niciun set. În finală, Alexia a jucat cu favorita nr. 3 a competiției, Eva Maria Ionescu, de la AS Tenis Club Curtea de Argeș, de care a trecut cu 6-3, 6-1.

Podiumul a fost completat de Andrada Komarov, de la Asoc. TC Victor Hănescu, care s-a impus cu 6-1, 6-2, în fața favoritei nr. 5, Maria Sofia Bărbulescu, de la ACS Academia de Tenis Herăstrău.

Tot unul dintre favoriți s-a impus și în finala de simplu a băieților, nr. 8, Teodor Călin Știrbu, de la ATC Elite Tg. Jiu, care nu a pierdut niciun set în tot turneul. Cel mai dificil meci al lui a fost tocmai în finală, câștigată cu 7-5, 7-6(4), în fața favoritului nr. 2, Radu David Turcanu, de la Asoc. TC Victor Hănescu.

În finala mică s-a impus, cu 3-6, 6-4, 6-4, Alin Ștefan Butnaru, de la ACS Tennis Performance Team, în fața jucătorului de la CS Tenis Club Baia Mare, Alexandru Lupu.

Campioana de la simplu fete a fost în acest an și campioană la dublu. Alexia Iulia Mărginean a făcut pereche cu Sicilia Ionica, de la LPS-CSS Pitești, cele două fiind favoritele cu nr. 2. În finala jucată împotriva perechii Elena Bertea, de la CS Fortuna Brăila/Maria Stăncescu, de la AS CS AS Club Politehnica București, Sicilia și Alexia s-au impus cu 6-4, 6-4.

Sofia Bărbulescu și Elena Neacșu(ATC Elite Tg. Jiu) au câștigat medaliile de bronz după o finală mică foarte echilibrată în care s-au impus cu 6-2, 5-7, 10-4, în faa perechii Vanessa Nocaci (CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare)/Iris Zbrancă (LPS-CSS Constanța).

Favoriții nr. 1 în turneul de dublu al băieților, Mihnea Maftei, de la CSM Dunărea Galați și Radu Turcanu, și-au respectat statutul și au câștigat turneul după o finală foarte disputată, 3-6, 6-2, 10-4, cu perechea Yannick Alexandrescu (LPS-CSS Constanța)/Alexandru Predoi (Asoc. TC Victor Hănescu).

Finala mică, pentru locul 3, nu a fost la fel de echilibrată, medaliile de bronz fiind câștigate cu 6-2, 6-3, de perechea Luca Mîndruț(CS Tenis Comesad Pitești)/Tudor Popovici (Asoc. TC Victor Hănescu), în fața perechii Alexandru Lupu/Ștefan Petcu (ATC Elite T. Jiu).

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI