Simona Halep și Horia Tecău, cei mai buni jucători de tenis din România

27.12.2019

„Gala Tenisului Românesc 2019", organizată la Fratelli Lounge & Club din București, a fost un bun prilej pentru a prezenta lumii pe cei mai valoroși jucători de tenis din România și pentru a recompensa performanțele reușite în acest an.

2019 a fost anul în care, pentru prima dată în istorie, un sportiv din România a câștigat titlul de campion la simplu la Wimbledon, rezultat impresionant reușit de Simona Halep, și este anul în care nr. 1 în Tennis Europe, la 14 ani, a fost din România, atât la fete, cât și la băieți, respectiv Sara Popa și Alexandru Coman.

Tot în acest an, echipa Romaniei a fost foarte aproape de finala Fed Cup și s-au împlinit 50 de ani de la prima finală de Cupa Davis disputată de România, Ion Țiriac și Ilie Năstase jucând în 1969 cu trofeul pe masă în SUA, la Cleveland.

Dar iată lista celor care au fost premiați la „Gala Tenisului Românesc 2019":

SIMONA HALEP - Jucătoarea anului. Premiul i-a fost oferit campioanei noastre de către Ilie Năstase.

HORIA TECĂU - Jucătorul anului;

FILIP JIANU- Juniorul anului;

NICHOLAS IONEL -Juniorul cu cea mai rapidă ascensiune;

ALEXANDRU COMAN - Jucătorul anului in Tennis Europe;

ALEXANDRU COMAN și ANDREI FIRARU- Premiu special pentru medalia de aur din proba de dublu de la Campionatul European;

DAVID CARTEPUTREDĂ, GABRIEL GHEȚU și YANNICK ALEXANDRESCU - Mențiuni;

FATIMA KEITA- Cea mai bună junioară;

SARA POPA -Locul 1 în Tennis Europe;

EVA IONESCU - Mențiune;

Toți juniorii au fost premiați de domnul Ioan Cozma, Director General Dr. Oetker România, și organizator a numeroase competiții pentru juniori și turnee ITF în România.

FLAVIAN CRĂCIUN, MIHAI GAIȚĂ, FILIȘAN IONUȚ, CRISTINA DEAC, DANIEL DĂNILĂ și CIPRIAN ANTON și IOAN ȘERBAN - Premiu special pentru "Perseverență și Dăruire în Tenis". Domnii George Boroi - Secretar General al COSR, și George Cosac - vicepreședinte FRT, i-au premiat pe acești impresionanti sportivi.

FILIP JIANU, NICHOLAS IONEL, ELENA RUSE, JAQUELINE CRISTIAN, MIRIAM BULGARU, GEORGIA CRĂCIUN și ANDREEA PRISĂCARIU -Premiu special "Viitorul tenisului românesc", pentru Lotul Olimpic de Tineret al României. Tinerii de viitor ai tenisului romanesc au fost premiati de George Boroi - Secretar General al COSR.

SIMONA HALEP, IRINA BEGU, MONICA NICULESCU, ANA BOGDAN, MIHAELA BUZARNESCU, RALUCA OLARU, Antrenor - ALINA CERCEL TECȘOR , Căpitan - FLORIN SEGĂRCEANU - Premiu Special - Echipa de Fed Cup - pentru Semifinală în Grupa Mondială 2019. Premiul a fost oferit echipei noastre de către Ilie Năstase.

ION ȚIRIAC și ILIE NĂSTASE - Premiu special pentru "50 de ani de la prima finală a Cupei Davis jucată de România". Premiul i-a fost oferit lui Ilie Năstase de către George Cosac, vicepreședinte FRT.

ANDREEA MITU și DAN TOMESCU - Campionii Naționali de Seniori ai României. Premiul primit de Dan Tomescu, prezent la această gală, a fost oferit de Alina Cercel Tecșor, vicepreședinte FRT.

OANA SIMION - Cele mai multe turnee ITF câștigate în 2019. Premiul a fost oferit de Alina Cercel Tecșor, vicepreședinte FRT.

PATRICIA ȚIG - Cea mai rapidă ascensiune în Clasamentul WTA;

MARIUS COPIL - Premiu special pentru "10 ani de Cupa Davis";

DANIEL DOBRE și ALEX BANCIU - Antrenorii anului 2019;

IOAN MACOVECIUC și RADU POPESCU - Premiu pentru întreagă carieră de antrenori. Premiile pentru antrenori au fost oferite de Răzvan Itu și Adrian Marcu, vicepreședinți FRT.