Yannick Alexandrescu, pe podium la "Open de Boulougne-Billancourt”, turneu Tennis Europe de Categoria 1

08.01.2020


În cei 31 de ani de existență a prestigiosului turneu din circuitul internațional Tennis Europe U12 - Open de Boulougne-Billancourt trofeul a revenit unor sportivi celebri din circuitele WTA și ATP, printre aceștia numărându-se Justin Henin, Dinara Safina, Amelie Mauresmo, Alize Cornet, Kristina Mladenovic - la fete sau Sebastien Grosjean, Nicolas Mahut, Gael Monfils, Richard Gasquet - la băieți.

Compatriotul nostru, Yannick Alexandrescu, aflat la a doua participare consecutivă, a reușit ca la ediția din acest an să prindă podiumul de premiere al probei de simplu masculin la U12.

Ca de obicei, și la această ediție, participarea internațională a fost extrem de numeroasă - peste 450 de jucători, băieți și fete din 25 de țări fiind înscriși la startul competiției. 

Calificat direct pe tabloul principal, ca urmare a prezenței în sferturile de finală ale ediției precedente, în ciuda unei gastroenterocolite foarte severe manifestată încă de la începutul turneului, Yannick Alexandrescu a reușit să treacă în primul tur de Simon Quelard (Franța) cu 3-6, 6-1, 6-1, în turul al doilea de Niels McDonald (Germania) cu 6-1, 2-6, 6-2, în turul al treilea de Aubin Rouillon (Franța) cu 6-2,6-2, iar în sferturile de finală de favoritul publicului, francezul Lenny Couturier, cu 4-6, 6-3, 6-2 după un meci tensionat. 

Drumul lui Yannick s-a oprit în semifinale, când, fiind febril, a cedat, 0-6, 2-6, în față câștigătorului competiției, elvețianul Flynn Richter, probabil cel mai în formă jucător European U12 în acest moment.

De apreciat și performanța de la dublu, probă în care Yannick Alexandrescu și clujeanul Matei Todoran au ajuns până în semifinale, la fel ca și la ediția precedentă, unde au fost învinși de către același elvețian Flynn Richter și de coechipierul său olandez, Thijes Bogaard, cu 6-2, 6-2.