Andrei Radu, campion în Italia, câștigător al celebrului turneu ”Lemon Bowl”

08.01.2020

Andrei Radu a reușit să câștige ediția 2020 a prestigioasei competiții ”Lemon Bowl” din Italia, de la Roma. Aflată la cea de-a 36-a ediție, competiția este una din cele mai importante din Italia, pe lista de campion fiind multe nume de referință pentru istoria tenisului mondiale: Jelena Jankovic, Anna Kournikova, Ivan Ljubicic, Anastasia Myskina, Mario Ancic sau Borna Coric.

În competiția în care au luat startul 930 copii din mai multe țări, Andrei Radu a reprezentat România și a reușit să învingă pe rând toți favoriții țării gazdă și să se impună în finala competiției rezervată copiilor sub 10 ani cu scorul de 6-2, 6-0, împotriva lui Stefano Palanza. Andrei Radu, Campion Național al României în competiția pe echipe, și câștigător în luna septembrie al finalei mondiale a turneului Champions Bowl din Croația, a fost însoțit la Roma de antrenorul său, Paul Franciuc, de la Champion Club București.

Într-un interviu acordat organizatorilor, Andrei a declarat: "A fost foarte dificil, însă am reușit să-mi păstrez calmul și am reușit să câștig. Sunt mulțumit de nivelul tenisului meu pe parcursul Lemon Bowl, cred că am jucat bine. Obiectivele mele pentru noul sezon sunt să câștig Campionatele Naționale are României în problele de simplu și dublu, precum și să joc la 1 sau 2 turnee internaționale, pe care, de ce nu, să le și câștig".