Mihai Coman și Cara Meșter au câștigat Campionatele Naționale Individuale de Iarnă U16

11.01.2020


Mihai Coman și Cara Meșter sunt noii campioni ai României la ediția din acest an a Campionatelor Naționale Individuale de Iarnă U16 desfășurate pe terenurile de hard de la Centrul Național de Tenis al FRT.

În turneul de simplu al băieților principalul favorit Alexandru Mihai Coman, de la CS Dinamo București, și-a respectat statutul și s-a impus într-o finală foarte frumoasă, în trei seturi, 6-4, 2-6, 6-2, în fața unui jucător care nu s-a aflat printre favoriți, Alin Fătu, de la AS Tenis Club București.

În finala mica, pentru medalia de bronz, Dario Ciobotaru, de la AS Tenis Club București, a trecut la mare luptă, cu 7-6(1), 7-6(4), de Andrei Voican, de la CS Târgoviște.

Cara Meșter, de la CS Marc Tenis, favorita principală a turneului de simplu fete, a luptat pentru titlul de campioană revenind după ce a pierdut primul set. Scorul final cu care s-a impus în fața Mariei Ciubotaru de la CSM Focșani 2007, coechipiera ei din turneul de dublu, a fost 5-7, 6-4, 6-4.

Finala mica la simplu fete nu s-a mai jucat, medalia de bronz revenindu-i Patriciei Goina.

Finala mare de dublu băieți a fost câștigată în două seturi, cu 6-4, 6-4, de Mihai Lungu (CSM Oradea)/Dan Duță(CS Târgoviște) în fața perechii Alin Fătu/Andrei Voican.

Cara Meșter (CS Marc Tenis) și Maria Ciubotaru (CSM Focșani 2007), finalistele de la simplu, și favoritele nr. 1 în proba de dublu, nu au avut prea mari probleme în finala jucată împotriva perechii Anastasia Safta (ACS Tennis Team București)/Rianna Coreisa (CS Școlar 6 București) de care au dispus cu 6-2, 6-2.

Mult mai echilibrată a fost finala pentru medaliile de bronz, în care Ioana Sava (Clubul Sportiv Vektor) și Sara Pistol (ATC Elite Tg. Jiu) au trecut cu 7-5, 7-5, de perechea Floriana Popovici/Patricia Goina, ambele de la CSM Oradea.

 

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

TABLOU FINAL DUBLU FETE

TABLOU FINAL DUBLU BĂIEȚI