Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova, primul meci al întâlnirii de Fed Cup România - Rusia. Programul complet al partidelor și primele declarații de la Cluj-Napoca

06.02.2020


Tragerea la sorți a întâlnirii de Fed Cup România - Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas, găzduită de ”Platinia Conference Hall din Cluj-Napoca”, a stabilit ordinea în care se vor juca cele cinci meciuri.

Vineri, de la ora 16.00:

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova
Ana Bogdan - Veronika Kudermetova

Sâmbătă, de la ora 14.00:

Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova
Gabriela Ruse - Veronika Kudermetova
Irina Bara/Raluca Olaru - Ana Blinkova/Ana Kalinskaia.

La conferința de presă ce a urmat tragerii la sorți, toate fetele noastre s-au arătat optimiste și s-au declarat pregătite pentru victorie.

Gabriela Ruse: " Mă bucur foarte mult să fiu aici, mă simt foarte bine şi sper să aduc victoria şi totodată punctul pentru România"

"Mă aşteptam să încep eu prima, aşa se întâmplă de obicei. Chiar le-am spus fetelor pentru că eram 100% că voi deschide întâlnirea cu Rusia. Mă bucur foarte mult să fiu aici, mă simt foarte bine şi sper să aduc victoria şi totodată punctul pentru România în meciul de mâine".

"Pregătirea unui meci de Fed Cup este un pic diferită, însă Ana (n.r. - Ana Bogdan) a jucat împotriva Ekaterinei Alexandrova şi mi-a dat câteva sfaturi. La fel şi domnul Segărceanu. Sper să joc cât de bine se poate şi să facem o treabă bună, să aducem o surpriză acasă".

"Presiune nu pot să spun că am pentru că pe hârtie Rusia este favorită. Mă aşteptam să joc prima şi pot să spun că personal este mai bine aşa pentru că emoţiile imnului mă vor determina mai mult".

Ana Bogdan: ”Atuurile noastre sunt determinarea şi spiritul de luptă”

”Atuurile noastre în acest meci sunt determinarea şi spiritul de luptă. Cred că aceste lucruri ne reprezintă pentru că de fiecare dată când intrăm pe teren luptăm până la final. Luptăm cu tot sufletul, mai ales aici că ne vom reprezenta ţara”.

”Suprafaţa este un hard mediu. Nu este nici foarte lentă, dar nici foarte rapidă. Noi ne-am acomodat, ne-am simţit bine pe această suprafaţă chiar din a doua zi. Şi cu fiecare zi care a trecut ne-am simţit din ce în ce mai bine. Suntem foarte OK. Acum cel mai important lucru e să fim foarte unite. Iar energia pe care o simţim sper să ne urce pe culmi înalte”.

”E clar că şi eu am emoţii ca toate celelalte fete. Însă sunt emoţii constructive şi cumva mi-am dorit ca acest moment să vină. Iată că s-a şi întâmplat. A venit cumva pe neaşteptate. Pentru că nu mă aşteptam să fiu şi liderul echipei şi să joc şi prima oară la simplu în Fed Cup. Însă mă bucur foarte mult că fetele au fost foarte unite în această săptămână. Am glumit, am râs, ne-am antrenat foarte bine, am stat mult timp împreună şi cred eu că de aici vom pleca cu amintiri foarte frumoase. Şi cu rezultatul, pentru că de asta suntem aici, ca să luptăm şi să câştigăm”.

Irina Bara: "Ne-am antrenat mult și suntem pe drumul cel bun"

"Nu am mai jucat niciodată dublu cu Raluca, dar ne-am pregătit foarte bine săptămâna asta, am făcut multe antrenamente şi eu cred că suntem pe drumul cel bun".

Raluca Olaru: "O să fiu alături de fete cum am fost toată săptămâna"

"Legat de tactica fetelor care joacă la simplu, ele o au deja pregătită. Eu o să fiu alături de ele, aşa cum am fost toată săptămâna. Voi fi în lojă, bineînţeles, şi voi trăi intens toate meciurile şi în orice moment voi fi alături de ele, indiferent de ceea ce se va întâmpla".

Jaqueline Cristian: "Mă bucur sută la sută de acest moment"

"Sunt foarte fericită că mă aflu aici, mă bucur sută la sută de moment. Îmi place foarte mult echipa, suntem foarte unite, comunicăm foarte uşor una cu cealaltă şi de abia aştept să le susţin pe fete. Voi fi alături de ele în fiecare moment".

Florin Segărceanu: "Sper să rămânem în istorie după acest meci"

"Sper ca în anul 2020 linia a doua a echipei României să devină mai renumită obţinând o victorie de răsunet. Este foarte adevărat, plecăm cu a doua şansă dacă ne uităm la clasamentul jucătoarelor din Rusia. Dar eu spun că avem o echipă tânără care îşi doreşte foarte mult victoria şi să arate că poate mai mult. Faptul că jucăm acasă, că ne-am pregătit bine şi că suntem uniţi ne va ajuta foarte mult. Sper să rămânem în istorie şi peste 50 de ani cineva să pună aceeaşi întrebare".

"Ne dorim să arătăm că Federaţia Română de Tenis reuşeşte acţiuni frumoase şi că suntem mândri că suntem români".

"Domnul Ţiriac am înţeles că va fi mâine aici. Doreşte să le cunoască pe fete şi să le ureze succes. De Simona Halep nu ştiu, ea însă mi-a transmis un mesaj de încurajare. Însă ştiu că Mihaela Buzărnescu ajunge azi sau mâine".