România - Rusia 1-1, în Grupa Mondială a Fed Cup. Ana Bogdan, victorie spectaculoasă în prima zi a întâlnirii din Cluj-Napoca. Programul zilei de sâmbătă

07.02.2020


România și Rusia sunt la egalitate, 1-1, după prima zi a întâlnirii din Calificările Gupei Mondiale a Fed Cup, punctul Naționalei noastre fiind adus de Ana Bogdan, care, cu o evoluție fantastică, o învinge pe Veronika Kudermetova.

Primul meci al zilei a fost cel între Elena Gabriela Ruse și Ekaterina Alexandrova, nr. 1 din echipa Rusiei și locul 28 în lume. Evident afectată de emoțiile debutului în Fed Cup, Gabi a pierdut acest meci, dar evoluția ei din setul secund ne dă speranțe pentru ziua a doua când compatrioata noastră ar trebui să mai joace un meci.

Alexandrova s-a impus cu 6-1, 6-4, iar Rusia conducea cu 1-0.

Egalitatea avea să fie restabilită de Ana Bogdan care a făcut un meci senzațional, pe care l-a controlat în marea majoritate a timpului, și pe care l-a câștigat după mai bine de două ore de tenis de calitate. Ana a câștigat cu 6-3, 6-7(5), 6-1, iar după prima zi România și Rusia sunt la egalitate.

Ana Bogdan a declarat, după victoria din meciul cu Kudermetova: "Energia publicului m-a făcut să lupt până la ultimul punct. Am crezut foarte mult că voi câștiga acest meci!”

VEZI AICI CONFERINȚA DE PRESĂ INTEGRALĂ A ANEI BOGDAN ȘI A LUI FLORIN SEGĂRCEANU

Pentru căpitanul-nejucător Florin Segărceanu, faptul că prima zi a întâlnirii România - Rusia din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a terminat la egalitate, 1-1, este un lucru foarte bun: "Este scorul la care speram... L-am reușit și trebuie să o felicit pe Ana pentru că a jucat foarte bine".

Rezultatele zilei de vineri:

Gabriela Ruse - Ekaterina Alexandrova 1-6, 4-6;
Ana Bogdan - Veronika Kudermetova 6-3, 6-7(5), 6-1.

Programul zilei de sâmbătă, de la ora 14.00:

Ana Bogdan - Ekaterina Alexandrova
Gabriela Ruse - Veronika Kudermetova
Irina Bara/Raluca Olaru - Anna Blinkova/Anna Kalinskaia.