Nicholas David Ionel a câștigat turneul ITF 15K de la Heraklion. Arina Vasilescu, finalistă la simplu. Andreea Roșca și Oana Gavrilă, campioane la dublu

02.03.2020

Doi jucători din România au disputat finalele de simplu ale turneului ITF 15K de la Heraklion, turneu inclus atât în Calendarul masculin ITF, cât și în cel feminin.

Astfel, Nicholas David Ionel este noul campion după un turneu în care nu a a pierdut niciun set. Favoritul nr. 5 al competiției a dispus în ultimul act de brazilianul Jordan Correia, cap de serie nr. 4, cu 6-4, 6-2. Acest rezultat îl va propulsa până pe locul 515 în lume pentru cea mai bună clasare a carierei.

În aceeași zi a jucat finala și compatrioata noastră, Arina Vasilescu, cea care, după ce a câștigat primul set cu 6-1, a fost învinsă de rusoaica Darya Astakhova, cap de serie nr. 4, care a câștigat următoarele două seturi cu 6-4, 6-2.

În urma acestui rezultat, Arina a urcat 96 de locuri în clasamentul WTA, până pe 815.

În turneul de dublu feminin România a fost reprezen tată și de perechea Andreea Roșca și Oana Gavrilă, favoritele nr. 2 ale competiției, stattu pe care și l-au și respectat. compatrioatele noastre au jucat în finală împotriva favoritelor nr. 1, Miriam Kolodziejova(CZE)/Chantal Skamlova (SVK), pe care le-au învims cu 6-3, 4-6, 10-7.