Conducerea FRT aleasă în 19 iunie 2019, confirmată printr-o hotărâre definitivă a Curții de Apel București: Ioan Țiriac - Președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu - Vicepreședinți

11.06.2020

FOTO: Cristina HUȚU

București, 11.06.2020 - Prin hotărârea definitivă pronunțată astăzi, 11.06.2020, Curtea de Apel București a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociațiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp și Triumf 2000 împotriva sentinței Tribunalului București prin care s-a dispus înscrierea noii componențe a organelor de conducere ale Federației Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19.06.2019.

În consecință, înscrierea noii componențe a organelor de conducere a fost confirmată cu titlu definitiv de instanțele de judecată.

Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Țiriac - Președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu - Vicepreședinți.

Demersurile de înscriere în Registrul Federațiilor a noilor organe de conducere au fost tergiversate timp de 1 an în principal din cauza acțiunilor abuzive ale asociației Tenis Club Pamira, care a fost și amendată de Tribunalul București pentru exercitarea cu rea-credință a drepturilor procesuale. Această tergiversare a condus la pierderea de catre FRT a finanțării din partea MTS pentru anul în curs, aspect ce a afectat și afectează nedrept și grav dezvoltarea tenisului românesc, în special sectorul de copii și juniori.

Contrar credinței manifestate de asociatia Tenis Club Pamira, formularea de multiple cereri și acuzații lipsite de temei şi defăimătoare nu poate înfrânge adevărul judiciar constatat printr-o hotărâre judecătorească cu caracter definitiv.