"Concord Iași Open", cel mai puternic turneu de tenis din România, se va disputa în 14-20 septembrie 2020. Anunțul oficial făcut de ATP

17.07.2020

SURSA FOTO: Concord Iași Open

"Concord Iaşi Open" este cel mai mare turneu de tenis organizat în România, ediția din acest an, prima, de altfel, urmând a avea loc în perioada 14-20 septembrie 2020.

Găzduit de orașul Iași, pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric, "Concord Iași Open" a fost confirmat de ATP în calendarul turneelor Challenger din acest sezon.

Turneul de la Iași, al cărui director este Daniel Dobre, beneficiază de o contribuțioe financiară totală de peste 100.000 de euro, grație implicării unui mare pasionat de tenis, Andrei Oriță, Director General al grupului de firme Nera Computers - Concord Service Center - Certus Software. Din această contribuție financiară, 88.250 de euro este valoare totală a premiilor puse în joc, ceea ce va face din acest turneu unul foarte atractiv pentru jucătorii profesioniști.

Din punct de vedere organizatoric vorbim despre un turneu cu un tablou principal de simplu de 32 de jucători - 23 acceptaţi direct, 3 wildcard-uri, 4 calificați și 2 excepţii speciale, campionul urmând a primi 100 de puncte ATP. 60 de puncte sunt rezervate finalistului, iar cei care pierd în semiffinale vor primi câte 35 de puncte ATP.

SURSA FOTO: Concord Iași Open

Pentru că acest turneu a fost gândit special pentru a-i ajuta în carieră pe tinerii și talentații jucători români, organizatorii au decis, deja, ca wild-card-urile să fie acordate celor mai valoroși juniori români ai momentului: celor mai promiţători jucători români: Filip Jianu, locul 400 ATP la doar 18 ani, Nicholas Ionel, al 520-lea jucător al lumii, deși are doar 17 ani, şi Cezar Creţu, aflat pe poziția 1103 ATP la cei 18 ani ai săi.

SURSA FOTO: Concord Iași Open

În ceea ce privește wild-card-urile din calificări se știe sigur, în acest moment, că unul dintre acestea va fi primit de cel care va câștiga Campionatele Naționale Individuale de vară la categoria U18, găzduite și ele tot de Baza Sportivă Ciric, în perioada 3-9 august 2020, iar un al doilea wild-card va intra în posesia celui care va câștiga un turneu de precalificare.