Ștefania Bojica și Alin Fătu, noii campioni ai României, după ce au câștigat Campionatele Naționale Individuale U16 de la Oradea

01.08.2020



Așa cum era de așteptat, ediția din acest an a Campionatelor Naționale Individuale U16 de vară de la Oradea, organizate de Federația Română de Tenis și CSM Oradea, a fost una foarte puternică, încheiată cu rezultate surprinzătoare.

Astfel, în turneul de simplu al fetelor, s-a impus Ștefania Bojica, jucătoarea de doar 15 ani a celor de la Tenis Club 2000 București - Academia Sever Dron, care, fără să fie printre capii de serie, a câștigat cu 7-5, 6-3, Campionatele Naționale Individuale de vară U16 în fața unei favorite, Alexia Anca Todoni (nr. 6) de la CSM Timișoara.

SURSA FOTO: www.facebook.com/CSMOradeaTenis/

Mult mai disputată a fost finala fetelor pentru locul 3, una în care s-au întâlnit două dintre principalele favorite. Medalia de bronz a revenit Mariei Ciubotaru, de la CSM Focșani 2007, cap de serie nr. 3, care a trecut în trei seturi, 4-6, 6-3, 6-1, de Alexia Iulia Mărginean, de la CS Dinamo București, favorita 4 a acestei competiții.

SURSA FOTO: www.facebook.com/CSMOradeaTenis/

Alin Mihai Fătu, finalist la Campionatele Naționale Individuale de iarnă U16 din acest an, este noul campion al României după ce a câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară U16 de la Oradea. Jucătorul celor de la AS Tenis Club București, cap de serie nr. 3 la Oradea, a trecut în două seturi, 6-3, 6-4, de Dragoș Cazacu, de la Asoc. Tenis Club Bright Constanța, cel care a reușit să producă marea surpriză a acestei competiții, în semifinale, când l-a eliminat pe principalul favorit, Mihai Alexandru Coman.

SURSA FOTO: www.facebook.com/CSMOradeaTenis/

Învins în semifinale, Mihai Alexandru Coman, de la CS Dinamo București, a reușit să urce pe podiumul ediției din acest an după ce a trecut în finala mică cu 7-6(3), 6-1, de favoritul nr. 7, Mihai Viorel Lungu, de la CSM Oradea.

TABLOU FINAL SIMPLU FETE

TABLOU FINAL SIMPLU BĂIEȚI

Desfășurate pe terenurile celor de la CSM Oradea, club care s-a implicat mult pentru o foarte bună desfășurare, Campionatele Naționale Individuale de vară U16 din acest an au beneficiat și de sprijin din partea partenerilor naționali ai Federației Române de Tenis, Zuzu Fit, Dorna și Original Gerovital Farmec, precum și din partea companiei Pambac.

Conducerea Federației Române de Tenis felicită partenerul local, CSM Oradea, și mulțumește pentru foarte buna organizare a Campionatelor Naţionale Individuale - U16 de la Oradea.