Andreea Soare și David Popa, noii campioni U12 ai României, după ce au câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară de la Brașov

08.08.2020

Andreea Soare și David Popa sunt noii campioni ai României după ce au câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară U12, competiție organizată de FRT și Academia de Tenis Văideanu, la Brașov.

În turneul de simplu al fetelor titlul a revenit favoritei nr. 2, Andreea Diana Soare, de la Tenis Club Bright Constanța, după o finală foarte disputată. Andreea s-a impus cu 3-6, 6-3, 6-3 în fața unei alte favorite, Eva Munteanu, de la CSS Slobozia, cap de serie nr. 3.

În finala mică, pentru medalia de bronz, s-a impus favorita nr. 4, Sara Maria Dragnea, de la Tenis Club Enache, în două seturi, 6-2, 6-1, în fața favoritei nr. 8, Ana Maria Chiriță, de la CSS Bacău.

Finala de simplu a băieților nu a fost la fel de disputată, titlul de campion revenindu-i lui David Popa, de la AS Club Sportiv Elite Tenis. Favoritul 2 al competiției s-a impus cu 6-2, 6-4, în fața lui Sergiu Urzică, de la CS Municipal Moinești, favoritul nr. 4 al acestui turneu final.

În fine, în finala pentru locul 3, Yannick Alexandrescu, de la LPS-CSS Constanța, favoritul principal al acestor Campionate Naționale, a trecut cu 6-1, 6-2, de Rareș Rugină, legitimat la Tenis Club Focșani, cap de serie nr. 5.

La buna organizare a acestei competiții au contribuit și companiile Abitare si Australian, ca sponsori, și Consiliul Județean Brașov, în calitate de partener.

Campionatele Naționale Individuale de vară U12 din acest an au beneficiat și de sprijin din partea partenerilor naționali ai Federației Române de Tenis, Zuzu Fit, Dorna și Original Gerovital Farmec.

Conducerea Federației Române de Tenis felicită partenerul local, Academia de Tenis Văideanu, și mulțumește pentru foarte buna organizare a Campionatelor Naţionale Individuale - U12 de la Brașov.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI