Elena Ruxandra Bertea și Radu David Țurcanu, noii campioni ai României la categoria U14

15.08.2020

Elena Ruxandra Bertea și Radu David Țurcanu au câștigat Campionatele Naționale Individuale de vară U14, organizate de AS CS AS Club Politehnica și Federația Română de Tenis.

Favorita nr. 2 a turneului de simplu, Elena Ruxandra Bertea, jucătoarea celor de la CS Fortuna Brăila, a reușit o victorie facilă în finala cu Alexia Shara Iancu, de la CSS Ploiești, cap de serie nr. 3, de care a dispus cu 6-1, 6-1.

Victorie tot în două seturi și în meciul pentru medalia de bronz, Andrada Komarov (nr. 5), de la LPS Mircea Eliade București, trecând cu 6-2, 6-1, de Sofia Maria Bărbulescu, de la ACS Academia de Tenis Herăstrău.

Mult mai echilibrată a fost finala de simplu a băieților, încheiată după trei seturi. A fost 1-6, 6-3, 7-5, pentru favoritul nr. 3, Radu David Țurcanu, de la Asoc. Tenis Club Victor Hănescu, în fața lui Luca Preda, de la Tenis Club Bright Constanța, cap de serie nr. 4.

Finala mică, pentru bronz, s-a jucat în doar două seturi, 6-0, 6-4, pentru Gabriel Ghețu (CS Dinamo București), principalul favorit al competiției, în întâlnirea cu Alin Butnaru, nr. 7, coleg de club cu campionul, la Asoc. Tenis Club Victor Hănescu.

Campionatele Naționale Individuale de vară U14 din acest an au beneficiat și de sprijin din partea partenerilor naționali ai Federației Române de Tenis, Zuzu Fit, Dorna și Original Gerovital Farmec.

Conducerea Federației Române de Tenis felicită Clubul AS CS AS Politehnica București, și mulțumește pentru foarte buna organizare a Campionatelor Naţionale Individuale - U14.

REZULTATE FINALE SIMPLU FETE

REZULTATE FINALE SIMPLU BĂIEȚI