Simona Halep, campioană la Praga. Monica Niculescu și Raluca Olaru au jucat finala probei de dublu

16.08.2020

FOTO: Pavel Lebeda - sport-pics.cz

Simona Halep, numărul 2 în lume, a câștigat în doar două seturi turneul WTA International de la Praga (WTA), după ce a învins-o în finala de simplu pe Elise Mertens, din Belgia, cu 6-2, 7-5.

Pentru Simona, care a fost favorita nr. 1 a competiției din Cehia, acesta este cel de-al 21-lea titlu al carierei, și al doilea din acest an, după cel de la Dubai.

Până în finală , Halep a trecut pe rând de Polona Hercog (SLO), 6-1, 1-6, 7-6 (3), în primul tur, Barbora Krejcikova (CZE), 3-6, 7-5, 6-2, în optimi, Magdalena Frech (POL), 6-2, 6-0, în sferturi, și de Irina Begu, cu 7-6 (2), 6-3, în semifinale.

Irina Begu, urcare de 12 locuri în clasamentul WTA

Pentru Irina Begu, calificarea în semifinale a fost unul dintre cele mai bune rezultate ale ei din ultima vreme, iar acest lucru se vede și în clasament.

Astfel, Irina va urca nu mai puțin de 12 locuri, până pe poziția 70 în lume, o urcare de cinci poziții înregistrând și Ana Bogdan, acum pe 87 în lume după ce a ajuns până în sferturi la Praga.

În turneul de dublu, România a fost reprezentată de nu mai puțin de șase jucătoare, dar cel mai departe au ajuns Monica Niculescu și Raluca Olaru.

Favoritele cu nr. 4 ale competiției, ele au fost învinse în finală de perechea cehă Lucie Hradecka/Kristyna Pliskova, cu 6-2, 6-2.

Monica Niculescu și Raluca Olaru rămân fiecare cu 9 titluri de dublu în circuitul WTA, niciunul ca partenere, iar rezultatul de la Praga a adus o urcare de 6 locuri în clasament pentru Monica, până pe 54, și de două locuri, până pe 52, pentru Raluca.